Paris'in banliyölerinde yine olay çıktı

Güncelleme Tarihi:

Parisin banliyölerinde yine olay çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2006 09:35

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeyindeki iki banliyöde dün gece çıkan olaylarda 4 polis yaralandı, 10 kadar araç yakıldı ve 5 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Polis, geçen güz çıkan ve günlerce süren şiddet olaylarının merkezi Montfermeil ve Clichy-sous-Bois banliyö kentlerindeki olaylar sırasında gençlerin bir karakola taşlarla saldırdıklarını, bazı polis araçlarını ateşe verdiklerini belirtti. Bölgeye takviye polis kuvvetleri ve helikopter gönderildiği kaydedildi.

Montfermeil'da Pazartesi gecesi de güvenlik güçleriyle 100 kadar genç arasında gerginlik yaşanmıştı.

MUHİTTİN ALTUN GÖZALTINDA

Bu arada, polis yetkilileri, Clichy-sous-Bois'daki olaylar sırasında gözaltına alınanlar arasında, sonbahardaki şiddet olaylarının başlangıcında arkadaşlarıyla polisten kaçarken sığındıkları elektrik trafosunda akıma kapılarak ağır yaralanan Muhittin Altun'un da bulunduğunu bildirdi.

Bir polis aracına taş atarken yakalanan 18 yaşındaki Urfalı Altun'un bugün, 27 Ekim 2005'te Zyed Bena ve Bouna Traore'nin ölümüyle ilgili görülen davada, iki gencin hayatını kaybettiği trafoda yapılacak “incelemeye” katılması gerekiyordu.

Haberin Devamı

Sonbahardaki olayların başlangıcında iki göçmen gencin hayatını kaybetmesi üzerine, önce Clichy-Sous-Bois banliyösünde başlayan ve ülke geneline yayılan şiddet olayları sırasında binlerce araç yakılmıştı. Protestocular, yaklaşık üç hafta süren olaylar sırasında, çok sayıda kamu binası ve mağazayı da ateşe vermişti.

Hükümet, olayların büyümesi üzerine valilerin gece sokağa çıkma yasağı ilan etmesine olanak sağlayan Olağanüstü Hal Yasası'nın yürürlüğe girmesini kararlaştırmıştı. Hükümet, şiddet olaylarının yoğun yaşandığı banliyölerdeki ekonomik ve sosyal sorunlara karşı bir dizi önlem paketi açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!