Paris’te tesettür defilesi

Güncelleme Tarihi:

Paris’te tesettür defilesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2009 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, vücudu ve yüzü tamamen kapayan ’çarşafa’ karşı mücadele başlatırken Paris’in en ünlü oteli George V, zengin Müslüman kadınlar için düzenlenen ’abaya’ defilesine evsahipliği yaptı.

"Saks Fifth Avenue Riyadh and Jeddah" moda şovunda ünlü modaevlerinde çalışan tasarımcıların abaya modelleri podyuma taşındı. Suudi Arabistan’da kadınlar, kıyafetlerinin üzerine vücutlarını tamamen örten siyah renkli ’abaya’ adı verilen tesettür kıyafeti giyiyor. Defileyi düzenleyen Saks’ın S.Arabistan Genel Müdürü Dania Tarhini, "Suudi müşterilerimizin marka giysilerini siyah abaya ile örttüklerini gördüm. Burada abaya giymek şart, ama bizim de onlara kendilerini iyi hissettirmemiz gerekli" diye konuştu.

Çılgın modacıdan tesettür

Defileye, Christian Dior modaevinin tasarımcısı John Galliano, Fransız moda markası Nina Ricci, Jean Claude Jitrois ve İtalyan modaevleri Blumarine ve Alberta Feretti katıldı. Tarhini, "Bu öneriyi getirdiğimde nasıl abaya tasarlanabileceğini tahayyül edemediler. Onlara konsepti anlattım; kadınlar iyi görünecek ve siz de markalarınızı öne çıkaracaksınız. Onlar da kabul etti" dedi.

8 bin euro’luk özel abayalar

Dania Tarhini’ye göre özel olarak tasarlanmış fiyatları 4 bin ile 8 bin Euro arasında değişen bu modellerin bir kısmı, Suudi Arabistan’daki özel müşterilere hediye edilecek.

Defilede gösterilen modeller, Eylül ayından itibaren Saks’ın S.Arabistan kentlerindeki Cidde ve Riyad kentlerinde satışa sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!