Paris bombacılarından üçünün kimliği belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Paris bombacılarından üçünün kimliği belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 14:04

Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan intihar bombacılarından üçünün kimliği belirlendi. Bombacılardan ikisinin üzerinde Mısır ve Suriye pasaportları bulundu. Üçüncü şüpheli ise Fransız vatandaşı. Bu arada Belçika polisinin, saldırılarla bağlantılı olarak Brüksel'deki bir mahallede baskın yaptığı açıklandı.

Haberin Devamı

Paris'te en az 129 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıları düzenleyen yedi teröristten üçünün kimliğinin belirlendiği bildirildi.

AP'nin haberine göre; Suriye pasaportu, Stade de France stadyumuna saldıran intihar bombacılardan birinin üzerinden çıktı. 

MÜLTECİ GİBİ GEÇMİŞ

Yunanistan, Suriye pasaportlu şüphelinin 3 Ekim'de Yunan adası Leros üzerinden AB'ye giren bir mülteci olduğunu açıkladı.

Daha sonra yapılan açıklamada Yunan Yetkililer ikinci şüphelininde Yunanistan üzerinden avrupa'ya geçmiş olabileceğini belirtti.

Yunan yetkililer, şüphelinin pasaportunun, geçtiği diğer ülkeler tarafından kontrol edilip edilmediğinin bilinmediğini belirtti.

AFP, konser salonuna saldıran bombacılar arasında olan genç Fransız şüphelinin, radikal dinci militanlarla bağlantısı istihbarat servislerince bilinen bir kişi olduğunu bildirdi. Ajans, Paris'in Courcouronnes bölgesinde yaşadığı belirtilen Fransız'ın kimliğinin, parmak izinden tespit edildiğini aktardı.

Haberin Devamı

DHA, saldırganlardan birinde de Mısır pasaportu bulunduğunu belirtti.

BABASI VE KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransa'nın başkenti Paris'teki kanlı saldırıların sorumlularından birinin babası ve kardeşi, polis tarafından gözaltına alındı.

Fransız polisi, Bataclan konser salonundaki intihar saldırısını düzenleyenlerden birinin ailesinin yaşadığı evlere baskın düzenledi. Romilly-sur-Seine kasabasındaki baskında teröristin babası, Bondoufle kasabasına yapılan baskında ise erkek kardeşi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Savcısı François Molins, konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin teşhis edildiğini belirterek, poliste sabıkası olan bu kişinin, 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunun belirlendiğini kaydetmişti.

Bu arada, BFM kanalı, terörist saldırıyı düzenleyenlerden ikisinin daha önce Yunanistan'dan sığınma talebinde bulunduğunu duyurdu. Fransız kanalı, güvenlik güçlerinin, Yunan yetkililerden söz konusu iki teröristin dijital parmak izini göndermesini istediğini bildirdi.

Haberin Devamı

ÜÇ EKİP HALİNDE HAREKET ETTİLER

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, teröristlerin üç ekip halinde koordineli hareket ettiğini açıkladı. 

Paris Savcısı Molins, teröristlerin saldırıyı Kalaşnikof marka silahlar ve aynı tarz patlayıcılarla gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimlikleriyle ilgili de bilgi veren Paris Savcısı Molins, Bataclan konser salonuna yönelik saldırıda yer alan teröristlerden birinin 21 Kasın 1985 Fransa doğumlu olduğunu söyledi. Saldırganın 2004 ile 2010 yılları arasında 10 kez mahkum olduğunu ancak hiç hapse girmediğini belirtti. Saldırganın 2010 yılında da radikalleştiği yönünde Fransız istihbaratında kaydının bulunduğunu aktardı. Bir canlı bombanın yanında ise Suriye pasaportunun bulunduğunu kaydetti. 1990 doğumlu bu teröristin Fransız güvenlik kuvvetleri tarafından tanınmadığına dikkat çekti

Haberin Devamı

Paris bombacılarından üçünün kimliği belli oldu

Paris'te dün gece yaklaşık 40 dakika içince altı ayrı noktaya düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda resmi açıklamalara göre 129 kişi hayatını kaybetti. 352 kişinin de yaralandığı saldırıları, terör örgütü IŞİD üstlendi. Yaralılardan 99'unun durumu kritik.

BELÇİKA'DA BASKIN

AFP, Belçika polisinin, Paris'teki saldırılarla ilgili olarak Molenbeek semtindeki üç adrese baskın düzenlediğini bildirdi. Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, VTR televizyonuna yaptığı açıklamada, birden fazla kişinin yakalandığını söyledi. Bakan söz konusu kişilerin adreslerine saldırılarda en çok can kaybının yaşandığı Bataclan konser salonu yakınlarda bulunan ve Belçika'dan kiralanan bir araç üzerinden ulaşıldığını belirtti. 

Haberin Devamı

GATWICK'TE ŞÜPHE ÇEKEN OLAY

Ayrıca bugün Londra'da bir terminali şüpheli paket nedeniyle tahliye edilen Gatwick Havalimanı'nda silahlı bir kişi yakalandı. AFP'nin haberine göre; İngiliz polisi, olayın ardından yaptığı açıklamada, 41 yaşında bir Fransız vatandaşının silahla yakalandığını duyurdu. İngiltere'nin en işlek ikinci havalimanındaki bu olayla Paris saldırıları arasında bağlantı olup olmadığı bilinmiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA TUTUKLANAN KİŞİNİN BAĞLANTISI OLABİLİR

Öte yandan Alman yetkililer geçtiğimiz hafta Bavyera eyaletinde tutuklanan bir kişinin Paris saldırısıyla bağlantısı olabileceğini duyurdu.

Ülkenin güneyinde 5 Kasım tarihinde rutin trafik kontrolü esnasında aracında taşıdığı çok sayıda silah ve patlayıcılarla yakalanan kişinin saldırıyla bağlantısı olduğuna inanmak için birtakım sebepler olduğu açıklandı.

#ParisİçinAğlıyoruz
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!