Papa’nın danışmanı cinsel tacizden suçlu

Güncelleme Tarihi:

Papa’nın danışmanı cinsel tacizden suçlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2019 08:30

Vatikan eski Ekonomi Bakanı ve Avustralya Kardinali George Pell’in Melbourne’de görev yaptığı dönemde iki erkek çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan yargılandığı davada suçlu bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Aralık ayında çıkan karar şimdiye kadar gizli tutulmuştu. Çocuk istismarından hüküm giyen en yüksek kademeli Katolik din adamı olan George Pell, uzun yıllar Papa’nın yakın çevresinde yer almıştı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde 1996 ile 2001 yılları arasında başpiskopos olarak görev yapan 77 yaşındaki Pell, katedraldeki bir ayinin ardından 12 ve 13 yaşlarındaki iki erkek çocuğu cinsel fiile zorlamak, dört kez cinsel tacizde ve bir kez de duhulde bulunmakla suçlanmıştı. Jüri, dava başlayana kadar Vatikan’ın 3 numaralı ismi olan Pell’e yönelik suçlamaları kabul etti. Mağdurlardan biri 2014’te uyuşturucu komasından ölmüştü. Ailesi bu ölümü yaşadığı travmaya bağlıyor. Pell hakkında 1970’li yıllarla ilgili suçlamalar da bulunuyor. Bu nedenle aralık ayındaki karara yönelik gizlilik de kalktı. Pell’in bugünkü duruşmada cezasının belli olabileceği belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!