Papa'dan tarihi ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Papadan tarihi ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 13:38

Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus, dört günlük resmi ziyarette bulunmak üzere İngiltere'ye gitti. Papa 16. Benediktus'un İngiltere ziyareti, bu ülkeye resmi düzeyde yapılan ilk Papa ziyareti olma niteliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Edinburgh havaalanına inen ve Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile İskoç Katolik din yetkilileri tarafından karşılanan Papa, ilk gününü İskoçya'da geçirecek.

Kraliçe 2. Elizabeth'in daveti üzerine İngiltere'ye gelen Papa, Edinburgh'un yanı sıra, Glasgow, Londra ve Birmingham şehirlerini de ziyaret edecek.

Papa ziyaretine, Kraliçe'nin İskoçya'daki rezidansı olan Holyrood House Sarayında, 2. Elizabeth'le görüşerek başlayacak. Ayrıca üstü açık bir arabayla kendisini görmek için toplanması beklenen onbinlerce kişiyi selamlayacak olan Papa, Glasgow'da da açık havada ayin düzenleyecek.

Papa'nın İngiltere ziyaretinde, Anglikan kilisesinin lideri Canterbury Başpiskoposu, Başbakan David Cameron ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

ZİYARETE ESKİ DANIŞMAN'IN SÖZLERİ GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Papa'nın İngiltere ziyareti, eski üst düzey danışmanlarından birinin bu ülkeyle ilgili sözleri ve çocuk istismarı iddialarının gölgesinde başlıyor.

Haberin Devamı

Eski danışman Kardinal Walter Kasper'in, Alman basınına verdiği mülakatta İngiltere'yi "üçüncü dünya ülkesi" olarak tanımlaması tepkiye neden oldu.

Geçmişte Anglikan Kilisesi ile ilişkilerden sorumlu olan Kardinal, İngiltere'nin yeni ve saldırgan bir ateizmin pençesinde olduğunu da dile getirdi. Kardinal Kasper tepkiler üzerine, rahatsızlığını mazeret göstererek İngiltere ziyaretinde Papa'ya eşlik edemeyeceğini açıkladı.

Papa 16. Benediktus'un İngiltere'de, Katolik din adamları hakkındaki çocuk istismarı iddialarıyla ilgili gerekeni yapmadığını savunanların, ziyareti protesto etmesi de bekleniyor.

İngiltere'de Papa'nın ziyaret edeceği şehirlerde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, İngiliz hükümeti Papa'nın programına ilişkin ayrıntılı ve bilgilendirici bir internet sayfası hazırladı. Sayfada, halkın Papa'yı nerelerde görebileceğinden, ziyaret sırasındaki toplu taşıma güzergahları gibi konulara kadar ayrıntılar yer alıyor.

Papa 16. Benediktus'un İngiltere ziyareti, bu ülkeye resmi düzeyde yapılan ilk Papa ziyareti olma niteliğini taşıyor. Papa 2. John Paul, 1982 yılında İngiltere'ye gelmiş ancak bu ziyaret resmi değil, papazlığa ait bir ziyaret olmuştu.

Haberin Devamı

İngiliz hükümeti, "Papa'nın ziyaretinin sadece Vatikan ile güçlü ilişkileri derinleştirmek konusunda değil, ortak politikalar geliştirmek ve küresel konular için de önemli olduğuna" işaret ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!