Papa: Filistin vatana kavuşmalı

Güncelleme Tarihi:

Papa: Filistin vatana kavuşmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

KATOLİK dünyasının ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul, dün Hz.İsa'nın doğum yeri olduğuna inanılan Filistin topraklarındaki Beytüllahim kentine gitti. Beytüllahim'i ziyaret eden ilk Papa olan Jean Paul, öpmeyeceğim dediği halde bir kase içinde kendisine sunulan toprağı öptü.

Papa, 1995 Noel'inde Kudüs Rum Ortodoks Patriği Birinci Deodorus'tan ‘Kudüs Kiliseleri’nin Manevi Koruyucusu' sıfatını alan Filistin Lideri Yaser Arafat' tarafından karşılandı. Törende bir konuşma yapan Papa, ‘Filistin halkının yakın tarihte ne kadar acı çektiğini kimse görmezden gelemez’ diyerek ‘Filistinliler anavatanlarına kavuşmalıdır’ mesajı verdi.

Papa, Vatikan'ın Filistinlilerin doğal anayurtlarını daima savunduğunu ve Filistin halkının bölgenin diğer halklarıyla huzur içinde yaşamasını istediğini hatırlattı. Papa, başta İsrail olmak üzere Filistin sorununa taraf olanlara ebedi barış için cesur, uzlaşmacı olunması ve hukukun gereklerine tam uyulması çağrısını dile getirdi.

Papa'nın karşılama töreninde Filistinli çocukların kendisine kase içinde sundukları Filistin toprağını öpmesi, onun Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde ‘tam bağımsız Filistin Devleti’ne onay mührünü bastığı' şeklinde yorumlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!