Panik yapmayın Prenses galiba hamile

Güncelleme Tarihi:

Panik yapmayın Prenses galiba hamile
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2001 00:00


Haberin Devamı

Japonya yine, Veliaht Prens'in eşi Prenses Masako'nun hamile olabileceği haberiyle çalkalanıyor. İmparatorluk Sarayı'ndan yapılan açıklamada, 37 yaşındaki Prenses'in ‘‘hamilelik belirtileri’’ gösterdiği açıklandı. Saray Sözcüsü, ‘‘hamilelik kesinleşene kadar soğukkanlılığımızı koruyalım’’ diye konuştu. Ancak Saray sözcüsü, Japon halkınca çok sevilen Prenses Masako'nun gösterdiği hamilelik belirtileri konusunda ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

Japonlar sabırsızlıkla müjdeli haberin gelmesini bekliyor. Yetkililer, prensesin hamileliğinin kesinlik kazanması halinde resmi açıklama yapılacağını belirtiyorlar. Prenses'in bebeğinin oğlan olması halinde, babası Veliaht Prens Naruhito'dan sonra imparatorluk tacının ikinci varisi olacak.

Harvard Üniversitesi mezunu ve Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın eski diplomatlarından Prenses Masako, Naruhito ile 1993'te evlenmişti. Masako, geçtiğimiz yıl düşük yapmıştı. Bu nedenle, Japon halkı, yeni bebek haberini büyük bir heyecanla bekliyor. ‘Masako hamile’ haberi, Tokyo Borsası'nı bile canlandırdı.

İMPARATOR MEMNUN

Gelininin hamilelik olasılığı yolundaki haberler, İmparator Akihito ile eşi İmparatoriçe Miçiko'yu çok memnun etti. Saraydan yapılan açıklamaya göre, İmparator Akihito, ‘‘çok iyi bir haber. Lütfen kendinize iyi bakın’’ dedi. Eğer Prenses Masako, erkek evlat doğurmazsa imparatorluğun babadan oğula geçtiği Japon hanedanında büyük bir sıkıntı patlak verecek. Japonya'yı, 660 yılından bu yana Jimmu hanedanı yönetiyor. 67 yaşındaki Akihito, ülkenin 125. imparatoru.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!