Pangalos akıl hastası

Güncelleme Tarihi:

Pangalos akıl hastası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye ‘katiller, ırz düşmanı, hırsızlar’ diye dil uzatan Yunanistan Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos'un terbiyesizliğine ‘‘Akıl hastasının ruh hali’’ diye karşılık verdi. Pangalos terbiyesizliğini önceki günde sürdürdü ve Türkiye'yi, ‘‘Cinayet işlemeye hazırlanan birine' benzetti. Dışişleri Bakanı Cem de tepkisini, Pangalos BM'de ülkesi adına konuşurken, genel kurul salonunu terk ederek gösterdi.

Pangalos'a Türkiye'nin cevabını Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ömer Akbel verdi. Akbel, ‘‘Bu ifadeler yalnızca küstah ve nezaket sınırlarının çok ötesine uzanmakla kalmayıp bir akıl hastasının ruh halini yansıtmaktadır. Pangalos'un haddini ve terbiye sınırını aşan sözlerini reddediyoruz’’ dedi. 6 ay önce Türklere ‘yamyam', geçen yıl da Alman Başbakanı Kohl'a ‘cüce beyinli dev adam' diye sataşan Yunan Dışişleri Bakanı, kendini şöyle savundu:

‘‘Birisi seni öldüreceğini söylediği zaman, onunla seni ne şekilde öldüreceği konusunda konuşmazsın. Bu cinayeti ne zaman işleyecek ve cinayetten sonra başına ne gelecek?’

Pangalos'un Türkiye'yi yöneten devlet adamları hakkında sarf ettiği çirkin sözler diplomasi merkezlerinde ve BM'de ayıplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!