Panama, şeffaflık komisyonu kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Panama, şeffaflık komisyonu kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 14:17

Panama, Mossack Fonseca adlı hukuk firmasından sızan milyonlarca belgenin yarattığı tartışmaların ardından, offshore mali işlemlerde şeffaflığa yardımcı olacak özel bir komisyon kurmayı kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Panama, şeffaflık komisyonu kuruyor

Panama Cumhurbaşkanı Juan Carlos Varela, dışişişleri bakanlığının kuracağı bağımsız komisyonun, yerel ve uluslararası uzmanlardan oluşacağını söyledi. Varela, komisyonun mevcut uygulamaları değerlendireceğini ve Panama'da mali ve hukuki açıdan şeffaflığı artıracak önlemler önereceğini belirtti.

Mossack Fonseca firmasından sızan belgeler, şirketin bazı müşterilerinin vergi kaçırmalarına yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Vergi ödemekten kaçınmak için Mossack Fonseca'nın hizmetine baş vuranlar arasında birçok yabancı ülkeden zengin ve güçlü insanların da bulunması tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı.

Haberin Devamı

'DİĞER ÜLKELERLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'

Panama Cumhurbaşkanı Juan Carlos Varela, ülkesinin bu konuda diğer ülkelerle birlikte çalışacağını açıkladı. Gözlemciler ise Varela'nın belgelerin sızmasından sonra haksız yere eleştirildiğini söylediği ülkesini savunma çabasında olduğunu bildiriyorlar.

Mossack Fonseca firması ise 'hacklendiğini' görüşünde. Firmanın ortaklarından Ramon Fonseca, belgelerin sızdırılmasının 'içeriden birinin işi' olmadığını söylemişti. Şirket, Panama Başsavcılığına bu konuda şikayette bulundu. Mossack Fonseca medya kuruluşlarını da, belgelere izinsiz erişim sağlamak ve elde ettikleri bilgileri bağlamının dışında sunmakla suçluyor.

Panama, şeffaflık komisyonu kuruyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!