Otomobilleri jetlerine yükleyip tatile çıkıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Otomobilleri jetlerine yükleyip tatile çıkıyorlar
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 11, 2010 17:37

Yaz geldiğinde İngilizler kent yaşamını terk edip, güneş ve deniz olan ülkelere kaçarken, milyarder Arap şeyhleri tatil için İngiltere'nin başkenti Londra'yı seçiyor. Tatile gelirken de özel jet uçaklarına son model otomobillerini yükleyerek birlikte getiriyorlar.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, yaz aylarında Londra'nın can damarı Knightsbridge Arap zenginlerinin uğrak yeri oluyor. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai ve Abu Dabi'den milyarderler lüks arabalarını da özel jet uçaklarına yükleyerek Londra'ya doğru yola çıkıyor. Sadece Suudi Arabistan'dan 100 milyarder tatilini Londra'nın en lüks semti olan Chelsea'de geçiriyor.

Lüks apartman dairelerine sahip olanlar kendi evlerinde kalırken, diÄŸerleri çevredeki lüks otellerde konaklıyor. Arap ÅŸeyhlerin kaldığı Knightsbridge bölgesi "Küçük Kuveyt" olarak biliniyor. Zengin Arap gençleri lüks spor otomobilleriyle etrafta turlarken, kadınlar günlerini lüks maÄŸazalarda alışveriÅŸ yaparak geçiriyor.    Â

Kendi ülkelerinde siyah çarşafla yaşamak zorunda kalan kadınlar, Londra'ya ayak basınca, çarşafı atıp, kot pantolon ve yüksek topuklu ayakkabı giyerek dolaşıyor.

Haberin Devamı

Londra'da tatil yapan bu ailelerin sayısı 1-2 bin arasında. Söz konusu ailelerin bu yıl 250 milyon sterlin harcama yapması bekleniyor. Londra'nın en lüks kuyumcularından biri, "Arap müşterilerimiz mücevher alırken özellikle büyük parçaları tercih ediyor. Londra'ya gelip bir defada 20 milyon sterlin harcayan Arap aileleri olduğunu biliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!