Oscar heykelcikleri New York’ta halkla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Oscar heykelcikleri New York’ta halkla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2007 11:07

Tüm dünyanın nefesini tutarak beklediği Oscar ödülleri, 79’uncu kez sahipleri ile buluşmadan önce New York’ta halkla buluştu. Amerikalılar ve New York’u ziyaret eden turistler New York’un ünlü Times Meydanı Stüdyosu’nun vitrinindeki bir camekan içinde sergilenen heykelciklerle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. New Yorklular vitrin içindeki Oscar heykelciklerini izleme fırsatını bulurken geniş güvenlik önlemleri alınan stüdyoda gerçek heykelcikler ile de fotğraf çektirdi.

Akademinin 5 bin 830 üyesi için oy kullanma süresi doldu. Osscar ödülleri için oyların sayımını 73 yıldır sürdüren PricewaterhouseCoopers’ın iki üyesi Brad Oltmanns ile Rick Rosas, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da oyların tasnifini yapan ikili olacak. Oyların bulunduğu zarflar 25 Şubat Pazar akşamına kadar bu kişilerin gözetiminde bulunacak ve Rosas ile Oltmanns dışında hiç kimse sonuçlardan haberdar olamayacak.

Ana sunuculuğunu komedi oyuncusu Ellen Degeneres’in üstleneceği gecede, ödüllerin takdimini de ünlü yıldızlar gerçekleştirecek. Daha önceden duyurulan George Clooney, Nicole Kidman, Daniel Craig, Reese Witherspoon, Daniel Craig, Cameron Diaz, Eva Green, Will Ferrell ve Hugh Jackman’ın yer aldığı takdimcilerinin sayısı giderek artıyor.

Listeye son olarak Ben Affleck, Cate Blanchett, Abigail Breslin, Steve Carell, Tom Cruise, Penelope Cruz, Kirsten Dunst, Tom Hanks, Kate Winslet, Rachel Weisz ile Will Smith-Jada Pinkett Smith çiftinin oyuncu oğlu Jaden Christopher Syre Smith de eklendi.

Yaklaşık 4 kilogram ağırlığında olan Oscar heykelcikleri önce bir metal alaşımdan imal ediliyor. Heykelciler, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 ayar altınla kaplanıyor. Metro-Goldwyn-Mayer’in baş sanat direktörü Cedric Gibbons tarafından dizayn edilen altın heykelcik, Los Angeleslı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.
İlk Oscar törenlerinin düzenlendiği 16 Mayıs 1929 tarihinden bu yana 2 bin 622 Oscar heykelciği sahiplerine sunuldu. Oscar ödülleri, 25 Şubat Pazar akşamı Kodak Tiyatrosu’nda 79’uncu kez sahiplerini bulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!