Ortalığı karıştıran itiraf: İran nükleer bomba hazırlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Ortalığı karıştıran itiraf: İran nükleer bomba hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 10:51

İran Atom Enerjisi Örgütü'nün eski başkanı Fereydoun Abbasi-Davani verdiği röportajda İran'ın nükleer bomba geliştirmek için bir sistem kurduğunu itiraf etti ve İran'ın nükleer çalışmalarının kesinlikle barışçıl olmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

İran ile nükleer anlaşmanın tarafı olan Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da anlaşmaya geri dönüş müzakereleri yeniden başladı. Müzakerelerin başlamasına sadece saatler kala İran Atom Enerjisi Örgütü'nün eski başkanı Fereydoun Abbasi-Davani'nin İran'ın nükleer silahları ile ilgili verdiği röportaj ise ortalığı karıştırdı.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın gerçekleştirdiği röportaj, geçtiğimiz yıl öldürülen ve İran'ın nükleer silahlarını geliştirdiği iddia edilen Fahrizadeh'in hayatının hiç bilinmeyen yönlerini ortaya koydu.

NÜKLEER SİLAH ÇALIŞMALARI NEDENİYLE MOSSAD ÖLDÜRDÜ

Abbasi-Davani, İranlı üst düzey nükleer bilim adamı Mohsen Fakhrizadeh'in suikastının birinci yıl dönümü münasebetiyle yayınlanan röportajda eski meslektaşının nükleer silahlar üzerindeki çalışmaları nedeniyle  Mossad tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

İRAN NÜKLEER BOMBA GELİŞTİRİYOR

Davani, İran'ın nükleer bir bomba geliştirmek için bir sistem kurduğunu ve söz konusu nükleer araştırma programının kesinlikle barışçıl olmadığını iddia etti.

PROGRAMIN ASKERİ BİR YÖNÜ VAR

İranlı yetkililer yıllardır Hamaney'in nükleer silahların geliştirilmesini yasaklayan fetvasını, nükleer programının sivil amaçlara yönelik olduğunun kanıtı olarak gösteriyorlar ancak Abbasi-Davani, araştırmanın daha da ileri gittiğini ve artık askeri bir yönü olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Nükleer silahlar konusundaki duruşumuz, dini liderin nükleer silahların yasaklanmasına ilişkin açık fetvasına dayalı olarak oldukça açık olmasına rağmen, Fahrizadeh bu sistemi yarattı ve onun kaygısı sadece kendi ülkemizin savunması değildi" 

İSRAİL AÇIK AÇIK UYARMIŞTI: İRAN'I BOMBALARIZ

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, İran'ın nükleer silah hazırlıklarına ilişkin, "İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin veremeyiz. Nükleer programlarındaki gelişmelere bakarak askeri olanlar da dahil tüm seçenek ve senaryolara karşı hazırlanıyoruz" dedi.

Kudüs Strateji ve Güvenlik Enstitüsü'nde çalışmakta olan eski İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "İran bomba yapmaya her geçen gün daha fazla yaklaşırken, İsrail oturup bekleyemez. İran'ı bombalamaktan başka çare yok." demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!