Öncüler Tiran yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Öncüler Tiran yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İnsani yardım amacıyla Arnavutluk'a gidecek ilk 100 Türk askeri hafta sonu yola çıkıyor

Türkiye'nin insani yardım amacıyla Arnavutluk'a ilk etapta 100 kişilik askeri birlik göndermesi kesinleşti. Üst düzey bir kaynak, konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararının çıktığını ve hükümetin istemi doğrultusunda bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmadığını söyledi. Türk askeri birliğinin bu hafta sonunda veya önümüzdeki hafta içinde Arnavutluk'a gitmesi bekleniyor.

NATO'nun Yugoslavya operasyonuna F-16'larla katılıp hava savunma görevi yapan Türk askeri, şimdi de insani yardım amacıyla ilk kez ‘‘sıcak bölge’’de karada görev yapacak. Askerlerimiz, Arnavutluk'un Kosova sınırındaki bölgelerde ve Elbasan'da Türkiye tarafından kurulan 10 bin kişilik ‘‘Çadırkent’’te görev yapacak. Elbasan'daki çadırkentin altyapısının bu hafta içinde tamamlanmasının beklendiğini ifade eden gözlemciler, bu nedenle Türk askerinin en kısa süre içinde Arnavutluk'a gideceğini bildirdiler. Türk askerinin bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta içinde yola çıkacağı bildirildi.

SİVİL ULAŞIM

Türk askerinin Arnavutluk'a ulaşımı sivil kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye'nin ayırdığı 1000 askerlik kontenjandan ilk etapta 100 asker, THY'ye ait bir uçak veya Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait bir feribotla Arnavutluk'a gidecek. Ancak gerekli görüldüğünde sivil ulaşım yerine askeri uçaklar da devreye girecek. Bosna-Hersek'teki Türk birliği de THY'ye ait bir uçakla gönderilmişti.

752 SAAT UÇUŞ

NATO'nun Yugoslavya'ya yönelik operasyonunda başarıyla hava savunma ve önleme görevi yapan Türk F-16'larının toplam uçuşu 752 saati buldu. Türk uçakları önceki gün ve dün 26 saat süreyle harekát görevlerini icra etti. NATO uçakları, dün itibariyle Makedonya'ya 14, Arnavutluk'a da 32 insani yardım uçuşu gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün ve dünkü hava taaruzlarında Novi Sad ve Smederevo'daki yakıt depoları, Paracin, Bogutovac ve Priştine'deki mühimmat üretimi ve depolama tesisleri ile Priştine Havaalanı dahil olmak üzere 31 ayrı hedefin vurulduğunu bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!