Onbaşıyı bırakın yoksa başbakan ölür

Güncelleme Tarihi:

Onbaşıyı bırakın yoksa başbakan ölür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2006 00:00

İsrail, rehine onbaşı Gilad Şalit’in sağ salim bırakılmaması halinde, Filistin’in HAMAS’lı Başbakanı İsmail Haniye’yi öldüreceği tehdidini savurdu. İsrail’in bu tehdidi basın aracılığıyla yaptığını belirten Filistinli yetkililer, İsrailli askerin yaralı, ancak durumunun iyi olduğunu açıkladı.

İSRAİL askerini kaçırdığını belirten Filistinli gruplar, bin Filistinli mahkumun bırakılmasını ve İsrail’in Gazze operasyonlarını sona erdirmesini talep etti. Talebi derhal reddeden İsrail, rehine onbaşı Gilad Şalit’in sağ salim bırakılmaması halinde, Filistin’in HAMAS’lı Başbakanı İsmail Haniye’yi öldürelebileceği mesajını verdi.

Aralarında 8 bakan, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu 64 kişiyi tutuklayan İsrail’in, bu eşi görülmemiş tehdidi, bir mektupla Filistin lideri Mahmud Abbas’a ilettiği öne sürüldü. Kaçırılan bir askere karşılık, seçilmiş bir başbakanın öldürüleceği tehdidi, krizin hangi noktalara tırmanabileceğini göstermesi açısından önemli bulunuyor.

Filistinli yetkililer, İsrail’den herhangi bir tehdit mektubu alınmadığını söylediler. Adının açıklanmasını istemeyen Filistinli üst düzey bir yetkili, İsrail askerinin serbest bırakılmaması durumunda, Başbakan Haniye’ye yönelik İsrail tehdidinin bulunduğunun medya yoluyla iletildiğini ifade etti. İsrail askerini kaçırdığını belirten Filistinli gruplar, bin
/images/100/0x0/55ea8e26f018fbb8f887a314
Filistinli mahkumun bırakılmasını ve İsrail’in Gazze operasyonlarını sona erdirmesini talep etti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev, Başbakan Ehud Olmert’in, İsrailli asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması konusunda bir anlaşmaya gitmeyecekleri kararını yinelediğini açıkladı.

Gazze’ye giren İsrail ordusu, kenti karadan, havadan ve denizden bombalamayı sürdürüyor. Önceki gece boyunca Gazze’nin kuzeyine 350’den fazla top mermisi atan İsrail ordusu, dün sabah da bombardımanını sürdürdü. Hava kuvvetleri, Gazze’nin merkezinde 7 anayolu vurdu.

BOMBA VE ÇİKOLATA

İsrail ordusu, bir taraftan Gazze Şeridi’ne top ve füzelerle bombardımanını sürdürürken, uçakların küçük paraşütlerle Refah, Han Yunus ve Gazze’nin orta bölgelerine, içinde şeker ve çikolatalarla bildiriler bulunan kutular atmaya da devam ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!