‘Olimpiyatlar için sıkı önlemler alınıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Olimpiyatlar için sıkı önlemler alınıyor’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2021 07:00

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, olimpiyatların koronavirüs salgını nedeniyle bir sene ertelenerek düzenlenmesine ilişkin alınan kararın kolay olmadığını, ancak oyunları güvenli bir ortamda gerçekleştirmek için güçlü bir kararlılık ifadesi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bu hafta içinde başlayacak Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları ile ilgili Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Büyükelçi Suzuki Kazuhiro, Japonya’da yetkililerin oyunlar sırasında sporcular ve yarışma yetkililerini koronavirüsten korumak için sıkı önlemler aldığını ve bu konuda hazırlıkların devam ettiğini vurguladı. Suzuki, özetle şunları söyledi:

SALGIN ÖNLEMLERİ

Japonya hükümeti, her ülkeden sporcu ve yetkililerin de dahil olduğu tüm katılımcılardan, kuralları belirlenen enfeksiyon kontrol önlemlerini anlamalarını ve bu kurallara uymalarını talep etmektedir. Japonya hükümetinin bu görüşlerinin tam olarak anlaşıldığını umuyorum. Sporculara Japonya’ya girişte havaalanında test yaptırmak, kalış süresi boyunca her gün test yaptırmak, kendi ülkelerinden yola çıkmadan önceki 96 saat içinde iki defa test yaptırmak gibi kurallar getirilmiştir. Bu kurallar, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Japonya Hükümeti, Tokyo Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) de katıldığı Paydaşlar Görev Gücü (All Partners Task Force) tarafından, pratik bilgi alışverişinde bulunularak, tıp ve sağlık uzmanlarıyla görüşülerek titiz değerlendirmeler sonucunda kararlaştırılmıştır.

Haberin Devamı

CANLI YAYINLAR

Erteleme, modern olimpiyat tarihinde bir ilk olacağından, bu anlamda karar vermek elbette kolay değildi, ancak bunun güvenli ve emniyetli bir müsabaka gerçekleştirebilmek için güçlü kararlılığın ifadesi olduğunu anlıyoruz. Ne yazık ki bu müsabakaların çoğu seyircisiz yapılacak, ancak bizler canlı yayınlar sayesinde sporcuların karşılaşmalarını izleyebileceğiz. Ben Türk halkını, Türk sporcuların müsabakalarını bu şekilde takip ederek onların heyecanlarına ortak olmaya davet ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!