Obama'dan Kraliçe'ye iPod hediye

Güncelleme Tarihi:

Obamadan Kraliçeye iPod hediye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2009 09:39

ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e iPod hediye etti.

Obama ve eşi Michelle'in, Elizabeth'in G-20 zirvesi için Londra'da bulunan liderler için düzenlediği resepsiyon sırasında, Kraliçe ile yaptıkları özel görüşmede, Elizabeth'e, 2007 yılında Washington ve Virginia'ya yaptığı gezilerin videosunu içeren bir iPod ile besteci Richard Rodgers imzalı bir şarkı kitabı hediye ettikleri belirtildi.

Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in de hediyeler karşılığında Obama çiftine imzalı portrelerini verdiği kaydedildi.

İngiltere Kraliçesi, liderlere verdiği resepsiyonda İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile sohbet ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin çevirmen aracılığıyla ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile konuştuğu görüldü.

Resepsiyona katılan İngiltere Veliaht Prensi Charles, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile şakalaşırken, Charles'ın eşi Camilla ABD First Lady'si Michelle Obama ile uzun uzun sohbet etti.

ABD Başkanı Obama, eşi Michelle ile Buckingham Sarayı'ndan ayrılırken, gazetecilere, "Harika bir ziyaret oldu" dedi.

Bu arada, saray görevlilerinin, Obama'yı taşıyan zırhlı aracın şoföründen, sarayın bahçe girişindeki araç yolunu tıkadığı için limuzini bulunduğu yerden çekmesini istediği, Cadillac limuzin çekildikten sonra resepsiyona katılacak Prens Charles ve diğer Kraliyet üyelerini taşıyan Jaguarların yoldan geçip park edebildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!