Obama, Hillary Clinton'un açık farkla önünde

Güncelleme Tarihi:

Obama, Hillary Clintonun açık farkla önünde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 08:11

ABD'de başkanlık yarısında önemli bir aşamayı oluşturacak New Hampshire eyaletinde yarın düzenlenecek ön seçim öncesinde yapılan son anketlerde, Demokrat Parti'de siyah senatör Barack Obama, iddialı aday Hillary Clinton'in açık farkla önüne geçti.

USA Today gazetesiyle Gallup kuruluşunun dün gece yayımlanan ortak anketinde, Obama'nın yüzde 41, senatör Clinton'ın da yüzde 28 oranında destek aldığı belirtildi.

CNN ile yerel WMUR televizyonunun anketine göre de Obama, Clinton önünde yüzde 29'a karşı yüzde 39'luk bir üstünlük sağladı.

Rasmussen kuruluşunun anketinde de, Obama'nın yüzde 39, Clinton'ın yüzde 27 destek aldığı kaydedildi.

ABD'de Iowa eyaletinde geçen perşembe yapılan ilk ön seçimde Demokrat Parti'de Obama zafer kazanırken, Clinton ise bir başka aday John Edwards'ın da ardından ancak üçüncü sırada yer alabilmişti.

Siyasi gözlemciler, eski başkan Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton'ın, New Hampshire eyaletini de kaybetmesi durumunda başkanlık yarısında çok zorlanacağını belirtiyor.

Iowa ön seçiminden önce New Hampshire'daki anketlerde Clinton, Obama'nın birkaç puan farkla önünde bulunuyordu.

CUMHURİYETÇİ PARTİ'DE DURUM

Cumhuriyetçi Parti'de ise anketlere göre, New Hampshire eyaleti ön seçimi, senatör John McCain ile eski vali Mitt Romney arasında çekişmeye sahne olacak.

USA Today-Gallup anketinde McCain'e yüzde 34, Romney'e de yüzde 30 oranında destek verildiği bildirildi.
Aynı ankete göre, Cumhuriyetçi Parti'de Iowa ön seçiminin galibi, muhafazakar ve dindar kanadın adayı eski vaiz Mike Huckabee, açık farkla üçüncü sırada yer aldı.

Ülke çapında hala şansı olduğu belirtilen, ancak Iowa ön seçimine katılmayan ve New Hampshire'da da iddiası olmayan New York'un eski belediye başkanı Rudy Giuliani ise sonraki ön seçimleri bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!