O Türk milletvekilleri sayemizde meclise girdi

Güncelleme Tarihi:

O Türk milletvekilleri sayemizde meclise girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 16:37

Almanya’nın Kuzey Ren Vetsfalye Eyalet (KRV) Meclisi için 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere, Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG) de katılacak. Essen’de faaliyet gösteren Almanya’da Yaşayan Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ndeki tanıtım toplantısında konuşan BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, hedeflerini ve neden seçime girdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

BIG KRV Başkan Yardımcı ve milletvekili Adayı Mümün Uluç, milletvekili adayları Gürel Akkaya, Cihan Sarıca ve Bilal Kurt ile toplantıya katılan BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, dernekte bulunanlara partisini anlattı ve seçimler için oy istedi. BIG’in kurulma nedenlerini ve geldiği yeri anlatan Haluk Yıldız, şöyle dedi:
“2010 yılından beri Almanya’da birisi genel seçimler olmak üzere 32 ayrı seçime parti olarak girdik ve belli bir tecrübe edindik. Kuzey Ren Vetsfalye Eyaleti’nde son seçimde aldığımız oylarla, 31 parti arasında 10’uncu sıraya yükseldik ve 14 Mayıs seçimlerine de dolayısıyla 10’uncu sıradan giriyoruz.”

‘SOYKIRIM YALANINI OKUMAK ZORUNDA KALABİLİRLER’

“BIG seçimlere girdikten sonra diğer kitle partileri harekete geçerek, ‘Oylar başka yerlere gidiyor’ diye uyandılar ve daha önceki dönemlerden farklı olarak Türk kökenli adaylara seçilebilecek sıralardan aday gösterdiler. Bunlar bizim varlığımızla, başarımızla oldu ama seçildiler de ne oldu? Hep beraber gördük. 11 Türk kökenli milletvekili, soykırım tasarısı sırasında resmen bizi sattı, bu kadar basit. Bundan daha kötü bir damga vurulabilir mi bu millete. Büyük bir ihtimalle yakında soykırım okullarda, hukuk kitaplarına girecek ve Almanya’da bir milyonu aşan Türk genci arasından eğitim görenlerde soykırım yalanını okumak zorunda kalacak.”

SANDIĞA GİDİN VE PARTİ OLARAK BIG’İ TERCİH EDİN

Haberin Devamı

KRV’de 14 Mayıs’ta yapılacak eyalet seçimlerine parti olarak gireceklerini hatırlatan Haluk Yıldız, “Mutlaka seçimlere katılın. Katılım ne kadar fazla olursa, gelecek dönemlerde göçmenler daha ciddiye alınacaktır. Tanıdığınız, beğendiğiniz diğer partilerin milletvekili adayına oy verebilirsiniz, parti olarak da BIG’i tercih etmenizi istiyoruz” dedi.

ADD İLE NEDEN BİRLEŞEMEDİK?

Toplantının sonunda vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan Haluk Yıldız, “Alman Demokratlar Birliği Partisi (ADD) ile neden birleşerek güç birliği yapmıyorsunuz?” sorusuna, “Evet, bu bize çok yerde soruluyor. Bunun için önümüzdeki çarşamba günü Köln’de konuyla ilgili basın açıklaması yapacağız. Ama sordunuz diye şu kadarını söyleyeyim, biz BIG olarak ADD yetkililerine gittik ve ‘Partileri birleştirebiliriz’ teklifinde bulunduk. Biz kapıları hep açık tuttuk, onlara da ‘23 Nisan’a kadar kararınızı bekliyoruz’ diye bir tarih verdik ama henüz yanıt yok. Bunların detayını düzenleyeceğimiz basın toplantısında, kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!