O rehineler Fransız televizyonlarına dava açacak

Güncelleme Tarihi:

O rehineler Fransız televizyonlarına dava açacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 13:24

Fransa’nın başkenti Paris’teki koşer bir süpermarkette radikal İslamcı Amedy Coulibaly tarafından rehin alınan ancak olaydan sağ kurtulmayı başaran beş kişinin, olay sırasında yaptıkları canlı yayında sergiledikleri sorumsuz tavırlar nedeniyle Fransız televizyonlarına dava açma hazırlığı içinde olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Grubu temsil eden avukat Patrick Klugman, 9 Ocak’ta dört kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylar sırasında Fransız televizyonlarının yaptığı yayınlarda “En basit önlemlerin bile alınmadığını” belirtti.

Özellikle haber kanalı BFMTV yaptığı yayınların rehinelerin hayatını riske attığını belirten avukat, kanalın yaptığı canlı yayında rehinelerin dükkânın bodrumundaki bir soğutucuda saklandığını açıklamaktan bile çekinmediğini söyledi.

AFP’ye konuşan Klugman, “Medyanın böyle bir durumda eşzamanlı yayın yapması bir kişiyi suç işlemeye teşvik etmesi demek. Eğer Coulibaly BFMTV’nin canlı yayınından haberdar olsaydı rehinelerin hayatları riske girebilirdi” dedi.

Avukat Coulibaly’nin rehine krizi boyunca çeşitli medya organlarında hakkında yayınlanan haberleri takip ettiğini ve BFMTV’den gazetecilerle telefonda görüştüğünü de söyledi.

Açılacak davada medya kuruluşları “Güvenlik protokollerini görmezden gelerek insanların hayatlarını tehlikeye atmakla” suçlanıyor. Bu suça maksimum bir yıl hapis ve 15 bin euro para cezası verilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!