O raporu tersine çevirebilecek mi

Güncelleme Tarihi:

O raporu tersine çevirebilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 09:46

NSU davası Münih Eyalet Mahkemesi’nde başlayalı yaklaşık 4 yıl olacak. Davanın baş sanığı Beate Zschaepe dört yıldır duruşma salonunda, cinayet zanlısından çok, bir moda gösterisinin mankeni rolünü oynuyor.

Haberin Devamı

BUNUN nedeni şu... Mahkemenin kararında Beta Zschaepe hakkında bilirkişi raporu önemli rol oynayacak. Psikiyatrist Henning Sass, başından beri Beate Zschaepe’yi izliyor. Sass, bilirkişi raporunu hazırlayıp mahkeme heyetine sundu ve aralık ayından beri raporu okumak için sıra bekliyor. Sızan bilgilere göre rapor Zschaepe’nin tam suçlu ve tehlikeli olduğu yönünde. Raporda, Zschaepe’nin mahkemede duygularını göstermediği, mahkemeye karşı tamamen ilgisiz kaldığı belirtiliyor. Zschaepe’nin salona girerken, meydan okurcasına fotoğrafçılara sırtını çevirdiğine, yerine oturduktan sonra da laptopunu çıkarıp arkasına saklandığına, sanki mahkemeyle hiçbir ilişkisi yokmuş gibi davrandığına dikkat çekiliyor.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU

Bu rapora göre Zschaepe için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası görünüyor. Zschaepe’nin savunma avukatları şimdi bu bilirkişi raporunu tersine çevirmek istiyor. Mahkeme geçen salı günü 333’üncü duruşmada bilirkişi raporunun okunmasını istedi. Ancak Zschaepe’nin avukatları, “Müvekillimizin bir açıklaması var” diyerek, araya girdi. Zschaepe’nin yine kendisi değil, avukatı aracılığıyla okunan açıklaması özetle şöyle:
Yanlış anlaşıldım. Aslında mahkemede tanık ifadeleri, özellikle de kurbanlardan Halit Yozgat’ın annesinin “Bir anne olarak sesleniyorum. Kadın olarak cinayetleri aydınlatın” çağrısı beni derinden etkiledi. Ama en baştaki avukatlarımın talimatı nedeyle duygularımı bastırmak zorunda kaldım.
Bilirkişi raporu yine ertelenmek zorunda kaldı. Zschaepe’nin avukatları bilirkişi raporunun bu açıklamayı da dikkate alarak, yeniden hazırlanmasını istiyorlar. İyi de dört yıldır neredeydin? Yeni mi aklın başına geldi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!