Nükleer savaş

Güncelleme Tarihi:

Nükleer savaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2001 00:00


Haberin Devamı

Fransa'da işlenen Almanya'ya ait nükleer atıkların, dönüşünü engellemek için çevreci yüzlerce Alman eylem başlattı. Çevrecileri dağıtmak için de 30 bin polis görevlendirildi.

Nükleer atıklarla yüklü tren önceki geceyarısından kısa bir süre sonra sıkı güvenlik önlemleri altında Almanya'nın güneybatısındaki sınır kasabası Woerth'e girdi. Bu sırada yüzlerce nükleer aleyhtarı gösterici raylara oturarak trenin geçişini engellemeye çalıştı. Göstericileri raylardan kaldırmak için müdahale eden Alman polisi, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Almanya hükümeti, nükleer atıkların güvenli biçimde yerine teslimi için 2 bini sınırda olmak üzere yaklaşık 30 bin polis ve özel güvenlik gücü elemanını görevlendirdi.

Rayları parçaladılar

Polis, göstericileri raylardan sürükleyerek kaldırdı. Nahrendorf Köyü yakınında rayları parçalayan 200 kadar gösterici ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Kaçarak ağaçlara tırmanan göstericiler polise molotof kokteyli attılar. Atıkların trenden indirildikten sonra kamyonlara yüklenerek geçeceği Dannenburg yoluna ise 300 kadar gösterici tarafından kum çuvallarıyla barikatlar kuruldu. Kum çuvallarını temizleyen polis en az 150 kişiyi gözaltına aldı.

Köprüye bağlandılar

Binlerce gösterici Woerth'in 600 km kuzeydoğusundaki nükleer atıkların son durağı Gorleben'e akın etti. Gorleben'e 24 kilometre mesafedeki tren yolunu işgal eden göstericilerden bir kısmı kendilerini köprüye bağladı. Yetkililerin 60 ton nükleer atığı Gorleben'e ulaştırmak için en az 9 alternatif rota belirlediği öğrenildi. Nükleer atıkların trenle Danneburg Bölgesi'nden geçtikten sonra son 25 kilometreyi karayoluyla katederek bugün Gorleben'e ulaştırılması bekleniyor. Trende, nükleer atık dolu dev Castor konteynerleri taşıyan 6 vagon ve çok sayıda güvenlik gücü bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!