NSU duruşmasında mahkemeye çıkıştılar

Güncelleme Tarihi:

NSU duruşmasında mahkemeye çıkıştılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 19:22

Almanya’nın Münih kentinde devam eden ırkçı terör örgütü NSU davasında dün, Kassel’de işlettiği internet kafede öldürülen ırkçı çetenin 9’uncu kurbanı Halit Yozgat’ın annesi Ayşe ile babası İsmail Yozgat ifade verdi. Yozgat çiftinin mahkeme heyetine sitemi ve Alman devletine yönelik çok sert eleştirileri, herkesi derinden sarstı.

Haberin Devamı

DURUŞMADA ilk sözü Halit Yozgat’ın annesi Ayşe Yozgat aldı. Konuşmasına besmeleyle başlayan Ayşe Yozgat, sanık sandalyesinde oturanlara dönerek “Gözünüz aydın! Sizi önce çete besledi, şimdi de devlet besliyor, artık yırttınız” diye çıkıştı. Gözyaşlarını tutamayan Ayşe Yozgat, konuşmasına şu sert sözlerle devam etti:

“11 yıldır uyuyamıyorum. Oğlumu öldürmekle elinize ne geçti? Sayın mahkeme başkanı, size de güvenim yok. Benim umudum sizdiniz ama sonuç yok. Arı gibi çalıştınız, fakat bal yapamadınız. Bize devamlı ‘Acınızı paylaşıyoruz’ deniyor. Paylaşmak başka, yaşamak başka. Polis teşkilatına da lafım şu; bizi yargılar gibi sorguya çekerken her türlü şeyi araştırdınız, buna ihtiyaç var mıydı? Burada suçlular hariç herkese teşekkür ediyorum. Suçlulardan da insan olup itiraf etmelerini istiyorum. Sayın mahkeme heyeti, hiç kimse bu acıyı tatmasın, görevinizi iyi yapın.”

Haberin Devamı

NSU duruşmasında mahkemeye çıkıştılar

‘AJAN TEMME ÖLDÜRDÜ’
Ayşe Yozgat’ın ardından eşi İsmail Yozgat söz aldı. Alman devletine ve mahkeme heyetine sert sözlerle yüklenen İsmail Yozgat, şöyle dedi:
“Sayın mahkeme üyeleri, Halit’in öldürülmesi dolayı buradayız. Önce şunu söylemek istiyorum. Benim oğlumu ajan (Andreas) Temme öldürdü. Çok defa söyledim, asıl katiller Temme ve onu kollayan İçişleri Bakanı Bouffier (dönemin Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı). Bunlar birbirini tamamlıyor. ‘Öğlumun öldürüldüğü internet kafede gelin benim de hazır bulunduğum bir inceleme yapın’ dedim. Hiç oralı olmadılar. Siz neden mahkeme yapıyorsunuz ki! Suçu bunlara yükleyip mahkemeyi bitireceksiniz. İki ölen katil var, üçüncü de burada oturan kadın (Beate Zschaepe) bir şey söylemiyor. Bu neyin hesabı, kimi aklıyorsunuz? Benim 21 yaşındaki tek oğlum kollarımda can verdi. Baştan beri ‘Oğlumu yabancı düşmanları öldürdü’ diye yalvardım, kimse inanmadı. Şimdi de ‘Sen nereden biliyordun?’ diye soruyorlar. Wiessbaden komisyonunda da sordular. Orada da ‘Oğlumu Temme öldürdü, İçişleri Bakanı kapattı’ dedim. Burada tekrar söylüyorum suçlu arıyorsanız bu ikisinden başlamanız lazım, neden korkuyorsunuz?”

Haberin Devamı

BÖYLE CEVAP OLUR MU?
“Eğer olay yerinde benimle birlikte inceleme yapmazsanız verilecek kararı tanımayacağım. Ben size yol gösteriyorum, tek kişi var o da Temme. Mahkemede ‘Bilmiyorum, hatırlamıyorum’ diye ifade verdi. Mahkeme de oraya takıldı kaldı. Yalan söylediğini herkes biliyor. Sayın mahkeme başkanı, bu Temme’yi neden yargılamıyorsunuz? Merkel de ‘Her şey ortaya çıkarılacak?’ diye söz verdi, fakat sonuç yine yok. Oğlum öldürüldüğünde Bouffier’e görüşmek için mektup yazdım. Cevap hayır oldu. Bir bakanın acılı babaya böyle cevap yazması doğru mu?”

NSU duruşmasında mahkemeye çıkıştılar

ACIMIZI ANLAMIYORSUNUZ
“Suç üç tane ölüye yıkılıyor. İkisi nasıl öldüğü belli olmayan asıl ölü. Biri hiç konuşmayan bu kadın (Beate Zschaepe). Adamın birisi yüksek bir yerden düşüp kolu kırılmış, kendisini teselli edenlere ‘Bana düşen birini getirin, benim acımı o anlar’ demiş. Bu nedenle sayın mahkeme heyeti, gördüğüm kadarıyla bizim acımızı anlamak istemiyorsunuz. Tabi ki arzu etmem, fakat eğer sizin çocuğunuz da teröre kurban giderse o zaman anlarsınız.”
İsmail Yozgat’ın bu sözlerinden sonra salondan alkış sesleri yükseldi. Mahkeme Başkanı, “Eğer sessiz olmazsanız salondan çıkarırım” uyarısını yaptı. Konuşmalara dayanamayan bazı izleyiciler salonu terk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!