NSA, Türkiye'deki GSM operatörlerine sızmış

Güncelleme Tarihi:

NSA, Türkiyedeki GSM operatörlerine sızmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 01:24

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), dünya genelindeki GSM operatörü şirketlerin yüzde 70'ine sızdığı öne sürüldü. İddiaya göre, bu oran Türkiye'de ise yüzde 75.

Haberin Devamı

NSA'in eski sistem analisti Edward Snowden'ın basına verdiği belgeler, büyük bir skandalı daha ortaya çıkardı.

Snowden'a yakın isimlerden gazeteci Gleen Greenwald'ın kurduğu internet portalı “The Intercept”in haberine göre; NSA, "Auroragold" isimli gizli bir program kapsamında, dünyadaki büyük telefon operatörü şirketlerinde çalışan 1,200 kişiye ait e-posta hesabına gelen ve bu hesaplardan gönderilen mesajlara erişerek, bu şirketlerin gizli bilgilerine ulaştı ve böylece şebeke ağlarını hack'leyebildi.

E-postalarına erişilen kişilerin çalıştıkları GSM operatörlerindeki teknik açıkları öğrenen NSA'in, bu açıklardan faydalanarak asıl hedef aldığı kişilere ulaşıp dinleme yaptığı öne sürüldü.

Belgelerde, NSA'in bu program sayesinde, Mayıs 2012 itibarıyla 985 şirketten 701'i hakkında teknik bilgi elde ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

NSA, Türkiyedeki GSM operatörlerine sızmış

Snowden’in sızdırdığı haritaya göre; NSA Haziran 2012 itibarıyla sadece Kanada, Myanmar ve Tunus’taki operatörlere sızamadı. Türkiye genelinde ise GSM ağının yüzde 75'ine sızdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!