Norveç'te imama baltalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Norveçte imama baltalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 16:08

Norveç’in başkenti Oslo’nun en büyük camisi Ehli Sünnet Merkez Camii imamı Nehmat Ali Şah yatsı namazını kıldırmaya giderken uğradığı baltalı saldırı sonucu yaralandı.

Haberin Devamı

Cemaat Ehli Sünnet Merkez Camii imamı Nehmat Ali Şah, pazartesi gecesi yatsı namazını kıldırmak üzere camiye giderken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıda yüz ve ellerine ağır balta darbeleri alan imamın hayati tehlikeyi atlattığı ancak durumunun ağır olduğu açıklandı.

Norveçte imama baltalı saldırı

Cami derneği başkanı Ghulam Sarwar, kamuoyunu bilgilendirmek istediğini belirterek, şöyle dedi:

"Yaklaşık 50 kişi cami önünde, imamızın ameliyattan sağ salim çıkması için dua ederek bekliyoruz, olaydan önce restorandaimamızla akşam yemeğini beraber yedikten sonra buradan ayrıldık. Eve geldikten 1-2 saat sonra telefonla imamızın saldırıya uğradığı bilgisini aldım."

İmam Şah’ın namaza gelmemesi üzerine meraklanan cemaat, imamı telefonla aramaya başladıklarını fakat ulaşamadıklarını söyledi.

POLİSTEN AÇIKLAMA

Olso polisi yaptığı basın açıklamasında, olay yerine çok sayıda polis göndererek incelemelerde bulunduklarını ve güvenlik kameraları görüntülerinin incelemesinin bittiğini, bir kişinin aranmasına başlandığını açıkladı. Saldırıda yüz ve ellerine ağır balta darbeleri alan imamın hayati tehlikeyi atlattığı ancak durumunun ağır olduğu açıklandı.

UZUN YILLAR SÜREN ANLAŞMAZLIK

Cami yönetimini ele geçirmek isteyen bir grup 1990 yılında mevcut cami yönetimine saldırıda bulunmuştu. 2006’da ise namaz kıldıran imam Nehmat Ali Şah ve cemaatine saldıran aynı grup ikisi ağır olmak üzere dört kişiyi yaralamış ve bundan hüküm giymişti. Oslo’nun Motzfeldts Gate Caddesi’nde bulunan ve 1977’de kurulan caminin yaklaşık 5 bin cemaati bulunuyor.

Haberin Devamı

Norveçte imama baltalı saldırı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!