Nobel'e değer görülen Aziz Sancar, HDP'li Mithat Sancar'ın akrabası

Güncelleme Tarihi:

Nobele değer görülen Aziz Sancar, HDPli Mithat Sancarın akrabası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 14:07

NOBEL Kimya Ödülü'nü kazanan ikinci Türk olan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın akrabası olduğu ve halen aile fertlerinin Savur ilçesinde yaşadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ödülün aileleri için de ülke için de büyük bir gurur olduğunu söyleyen Sancar, “Dünyanın bu ödülden önce de çok iyi tanıdığı önemli bir bilim insanıdır” dedi. Mithat Sancar, Prof. Dr. Aziz Sancar ile babalarının amca çocuğu olduğunu, ancak kendisinin yaş farkı nedeniyle “Aziz Amca” diye hitap ettiğini belirtti.

Mithat Sancar T24'e yaptığı açıklamada, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan üç bilim insanından biri olan Aziz Sancar'ın etnik kökeniyle ilgili tartışmalar için "İnsanların bu kadar kısırlaşmış ve daralmış algı dünyası içinde olması hüzün verici" yorumunu yaptı. Sancar, "Babalarımız kuzen. Aziz Sancar’ın ana dilinin Arapça olduğunu bilmeleri gerek. Ben neysem Aziz Sancar da odur. Aile içinde Arapça konuşulur" dedi.

TIMES’A KAPAK OLMUŞTU

Ailelerinin halen Savur’da yaşadığını vurgulayan Sancar şunları söyledi: 

“Liseyi Mardin’de okumuştu. Aramızdaki yaş farkı nedeniyle birlikte fazla vakit geçirmemiz söz konusu olamadı. Zaten üniversiteden sonra yurtdışına çıktı. Son yıllarda çok fazla görüşme şansımız olmadı. Ara ara aile toplantılarında görüşüyorduk. En son Koç Bilim Ödülünü aldığında görüşmüştük. The Times’e daha önce kapak olmuştu. Başından beri çok yetkin bir bilim insanıydı. Bu ödülden önce de dünyanın bilim alınında çok iyi tanıdığı, çok yetkin çalşımaları olan bir bilimadamı. Ben de çalışmalarını takip ediyorum. Bu ödülle başarısı taçlanmış oldu. Ülkemiz için olduğu kadar benim için de ailemiz için de büyük bir gurur.”

Haberin Devamı

Nobele değer görülen Aziz Sancar, HDPli Mithat Sancarın akrabası

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar

 

BAKMADAN GEÇME!