Nobel ödüllü ekonomistlerden İsrail’e Gazze çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Nobel ödüllü ekonomistlerden İsrail’e Gazze çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2025 07:00

ABD ve Avrupa’daki Nobel ödüllü isimlerin de aralarında olduğu 23 ekonomi profesörü, İsrail hükümetine yazdıkları mektupta, Gazze’deki açlığı derinleştiren her türlü politikanın durdurulması çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Daron Acemoğlu, Angus Deaton, Peter Diamond, Esther Duflo, Claudia Goldin, Eric Maskin, Roger Myerson, Edmund Phelps, Christopher Pissarides ve Joseph Stiglitz gibi Nobel ödüllü isimlerin de bulunduğu imza sahipleri yayımladıkları mektupta, “Gazze’de yaygınlaşan açlık ve İsrail hükümetinin sivilleri sözde bir ‘insani şehir’de toplama planı konusunda acil endişelerimizi dile getirmek için yazıyoruz” ifadesini kullandı.

Ayrıca yardım adı altında önerilen “insani şehir” ile yüz binlerce Gazze sakininin sınırlı bir bölgeye yerleştirilerek temel insanlık onurunun ellerinden alınacağı kaydedilen mektupta, “İsrail’in sivilleri, yaşanabilir koşullara sahip olma hakkı olan insanlar olarak değil, kontrol altına alınması gereken bir yük olarak görmesi vicdansızlıktır” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!