Nijerya'da silahlı saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Nijeryada silahlı saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2021 09:11

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kaduna ve Katsina eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, yaptığı yazılı açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin, eyaletin Goska bölgesinde saldırı düzenlediğini belirtti. Aruwan, saldırıda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Silahlı kişilerin Katsina eyaletine bağlı Zandam köyünde düzenlediği saldırıda aralarında 1 polisin de bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Bölgeler, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Kaduna eyaletinde geçen sene silahlı kişilerin düzenlediği saldırılarda 937 kişi hayatını kaybetmiş, 1972 kişi kaçırılmıştı.

Haberin Devamı

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

 

BAKMADAN GEÇME!