NEWSWEEK DERGİSİ "DİJİTAL ÇAĞI" İNCELEDİ

Güncelleme Tarihi:

NEWSWEEK DERGİSİ DİJİTAL ÇAĞI İNCELEDİ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bilgisayar çağında geleceğimizin nasıl olacağı, Newsweek dergisi tarafından ayrıntılı olarak incelendi. Derginin çeşitli bilgisayar kuruluşları tarafından hazırlanan özel bölümünde verilen bilgilere göre, "dijital çağda" herşey internete bağlı olacak, buzdolapları konuşacak, banyoda traş olurken aynada son haberler okunabilecek.
Tüm bunların bilgisayar teknolojisinin değişik alanlara uygulanması sonucu meydana geleceğini belirten yetkililer, bilgisayar yapımcıları, internet hizmeti veren kuruluşlar, telefon, uydu ve kablolu yayın kuruluşlarının halen "geniş bant" adı verilen bir altyapı hizmeti için milyarlarca dolarlık yatırım yapmakta olduklarına dikkat çektiler.
Bu sistem hizmete girdiğinde, evinizdeki tek bir telefon hattından aynı anda hem telefonla konuşabilecek, hem internette tarama yapabilecek, hem de, örneğin faks gönderip alabileceksiniz. Üstelik bu yöntemde internet bağlantınız, en hızlı modem bağlantısından 28-100 kat daha hızlı olacak.
Yeni sistem sayesinde evlerdeki pekçok cihazın internet bağlantısı olacağını belirten yetkililer, ayrıca otomasyon sayesinde, örneğin kahvenin siz kalktığınızda hazır olacağını, pizza ya da lazanyanın, sofraya oturacağınız zaman tam kıvamında pişmiş olacağını öne sürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!