New York'ta Türk lokumu gecesi

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta Türk lokumu gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 09:39

New York'ta 40 yıldır faaliyet gösteren, Amerika'daki yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere çeşitli yardımlar sağlayan "Search and Care" adlı dernek, bu yılki gala gecesini Türkiye teması altında düzenledi.

"Turkish Delights" (Türk Lokumu) ismiyle basına kapalı düzenlenen özel geceye, New York Başkonsolosluğu Kültür ve Tanıtma Ataşeliği de destek verdi.

Ataşelikten yapılan açıklamada, Manhattan'da "Racquet & Tennis Club"ta düzenlenen geceye New York Başkonsolosluğunu temsilen başkonsolos yardımcılarından Pınar Şentürk Sevi, New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar, görevini geçen hafta Bekar'a devreden eski Kültür ve Tanıtma Ataşesi Hasan Zöngür, ataşelik görevlileri ile ebru sanatçısı Bingül Sevimli'nin katıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre New York'ta yaşayan seçkin davetli grubunun katıldığı gecede konuşma yapan New York Post gazetesinin köşe yazarı, gecenin onur konuğu Liz Smith, Türkiye'ye övgüler yağdırırken, İstanbul'da geçirdiği muhteşem günlerden söz etti. Gala gecesine katılan, Nobel ödüllü antropolog Iris Cornelia Love da Türkiye'nin kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkelerden biri olduğunu vurguladı.
New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar da gecede yaptığı konuşmada, Amerikalıların Türkiye'yi keşfetmesi için birçok neden bulunduğuna dikkati çekerek, katılımcıları Türkiye'ye davet etti. Yemeğin ardından başlayan müzayedede "Search and Care" derneği için yardım toplandı. Müzayedeye sanatçı Bingül Sevimli de 2 ebru eseriyle katıldı.

Dernek yetkililerinin, geceye katılan tüm misafirlere verdiği hediye paketlerinde, içinde Türkiye tanıtımına yer verilen müzayede kitapçığı, Türk baklavası ile Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinin temin ettiği Türkiye broşürünün bulunduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!