New York'ta sivri sinekle ordu savaşacak

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta sivri sinekle ordu savaşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

NEW YORK'ta geçen yıldan bu yana 7 kişinin ölümüne neden olan Nil virüsüyle mücadele için Amerikan ordusuna bağlı biyolojik silah (NBC) uzmanları göreve çağrıldı.

Ordu Tıp Araştırmaları Enstitüsü'ne bağlı Bulaşıçı Hastalıklar Merkezi'nden 6 uzman, tamamen izole edilmiş bir laboratuarda, hastalığı yaydığı sayılan sivrisinekleri büyüteç altına yatırdı. İlk aşamada en tehlikeli 10 sivrisinek çeşidi belirlenecek.

Bilimadamları, ‘Nasıl ürüyorlar?’, ‘Nasıl besleniyorlar’, ‘Nasıl ısırıyor’ gibi sorulara cevap arayacaklar. Orduyu, Amerikan Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi işbaşına çağırdı. Esas görevleri bulaşıcı hastalıklara karşı pan zehir üretmek olan bilimadamları, şimdi ölümcül sonuçlara neden olan Batı Nil virüsünün nasıl etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar.

Daha önce de Ebola ve dünyanın çeşitli yerlerinde ortaya çıkan egzotik hastalıklarla mücadele eden uzmanlar, şimdi sivrisinekler ile Batı Nil virüsü arasındaki bağlantıyı bulmaya çalışıyor. Bu bağlantı bulunduğunda da Nil virüsü, New York'un korkulu rüyası olmaktan çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!