New York'ta ipi göğüslediler

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta ipi göğüslediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 00:42

ABD’nin New York eyaletinde önceki gün yapılan önseçimlerde Cumhuriyetçi Parti’de Donald Trump, Demokrat Parti’de ise Hillary Clinton rakiplerini geride bıraktı.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Parti’de Trump, Ted Cruz ve John Kasich New York’tan belirlenecek 95 delegeyi kazanmak için yarıştı. Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre New Yorklu olan Trump 89 delegeyi garanti ederek Cruz ile olan mesafeyi artırdı. Trump’ın toplam delege sayısı 845’e çıkarken en yakın rakibi Cruz’un delege sayısı 559 oldu.

Cumhuriyetçi Parti’de adaylık için en az 1.237 delege toplamak gerekiyor. Donald Trump’ın 18 Temmuz’da Ohio’nun Cleveland kentinde yapılacak parti kurultayına kadar belki de bu rakama ulaşamayabileceği de konuşuluyor.

SÜPER DELEGE FARKI
Demokratlarda ise kesin olmayan sonuçlara göre Clinton oyların yüzde 58’ini, Bernie Sanders ise yüzde 42’sini elde etti. Clinton’ın toplam delege sayısı 1.446, Sanders’ınki ise 1.200 oldu. Ayrıca Demokrat Parti’de istediği şekilde oy verebilen 712 süper delege bulunuyor. Eğilimlerini açıklayan süperdelegeler hesaba katıldığında Hillary’nin desteği 1.934’e çıkarken, Sanders 1.233’te kalıyor. Demokratlarda adaylık için en az 2.472 delegenin desteği gerekiyor. Demokrat Parti’nin adayını ilan edeceği kurultayı 25 Temmuz’da Philadelphia’da yapılacak. Başkanlık seçimleri ise kasım ayında.

BAKMADAN GEÇME!