Nepal'de kanlı sakağa çıkma yasağı

Güncelleme Tarihi:

Nepalde kanlı sakağa çıkma yasağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2001 00:00


Nepal'de yeni kral Gyenendra tahta çıktıktan sonra getirilen sokağa çıkma yasağında sürecinde bir kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Saray katliamında oğlu tarafından öldürülen abisi reformcu Kral Birendra'nın aksine daha totaliter yönetim biçimini benimseyen Gyenendra'nın yeni Kral seçilmesi ile Nepal'de baskının artması ve buna bağlı olarak başka gerginliklerin yükselmesinden endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Nepal'de kraliyet ailesinin esrarengiz bir katliama kurban gitmelerinin ardından ülkede meydana gelen olayların yatıştırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında polisin açtığı ateşte 1 kadının öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri bakanlığı sözcüsü Gopendra Bahadur Pandey tarafından yapılan açıklamada, ölen kadın ile yaralananların sokağa çıkma yasağına uymayan kişiler olduğu belirtildi. Sözcü, dün birkaç saatliğine kaldırılan sokağa çıkma yasağının uzatılıp uzatılmadığı konusunda bilgi vermezken, başkent Katmandu'da halkın, sokağa çıkma yasağının devam edeceği düşüncesiyle erken saatlerde mağazalara hücum ettiği kaydedildi.

Nepal Veliaht Prensi Dipendra, babası Kral Birendra ve annesi Kraliçe Aiswarya'nın da aralarında bulunduğu kraliyet ailesi üyeleriniöldürdükten sonra kendisini vurmuştu.

Dipendra'nın da ölümü üzerine Kral Birendra'nın erkek kardeşi Gyanendra tahta çıkmıştı. Gyanendra'nın karısı Komal Rajya Laxmi Devi Shah da kraliçe ilan edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!