Nâzım güvercinleri

Güncelleme Tarihi:

Nâzım güvercinleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 23:16

DÜNYACA ünlü şair Nâzım Hikmet Ran, ölümünün 54’üncü yıl dönümünde Rusya’nın başkenti Moskova’daki mezarının başında anıldı. Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) ve Nâzım Hikmet Kültür Vakfı’nın katkılarıyla Novodeviçi mezarlığında düzenlenen anmaya, 6 derecelik soğuk havaya rağmen yaklaşık 250 kişi katıldı.

Haberin Devamı

KARLOV’A NÂZIM ÖDÜLÜ

Çınar ağacı altındaki mezarına karanfillerle çelenkler bırakıldı. Anma töreninde ayrıca Rus Türk İşadamları Birliği RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Zülfü Livaneli, Sunay Akın, Ahmet Mümtaz Taylan’ın da arasında bulunduğu çok sayıda ünlü isim de katıldı. Konuşmaların ardından Nâzım Hikmet’in hayatı boyunca en çok üzerinde durduğu barış ve kardeşlik için gökyüzüne beyaz güvercinler salıverildi. Nazım Hikmet Dostluk Ödülü’ne ise geçen yıl yıl Ankara’da sinsi suikast sonucu hayatını
kaybeden Rus Büyükelçisi Andrey Karlov layık görüldü. Türk tarafından Nazım dostluk ödülü ise sanatçı
Rutkay Aziz’e verildi.

AKAN’IN MEZARINDAN TOPRAK

Sanatçı Rutkay Aziz, merhum sanatçı Tarık Akan’ın Bakırköy’deki kabrinden getirdiği toprağı Nâzım Hikmet’in mezarına serpti. Rutkay Aziz, Nâzım Hikmet’in mezarından alacağı toprağı da Tarık Akan’ın kabrine götüreceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘SEN BİR CEVİZ AĞACISIN BİZ DE FARKINDAYIZ’

Törene katılan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Nâzım Hikmet’in şiirinden alıntıyla konuşmasına başlayarak, “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda. Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında” dedikten sonra “Sen bir ceviz ağacısın. Biz de bunun farkındayız” sözlerini ekledi. Nâzım Hikmet Anma Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır da kürsüye çıkarak “Nâzım Hikmet hepimizi bir araya toplayan yüce çınarımızdır. Ortak paydamızdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!