Nazca çizgilerinin laneti

Güncelleme Tarihi:

Nazca çizgilerinin laneti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 14:45

Peru'nun ünlü turistik alanlarından Nazca çizgileri yakınlarında turistleri taşıyan bir uçak daha düştü. Uçakta bulunan yedi kişinin tümü hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

NAZCA ÇİZGİLERİ'NDE DÜŞEN UÇAKTAN KARELER

 

NAZCA ÇİZGİLERİ - FOTO GALERİ

 

Yetkililer, tarihi Nazca Çizgileri bölgesine düşen Cessna 2006 tipi uçakta bulunanlardan 3'ünün Şilili, 4'ünün ise Perulu olduğunu belirtti.

 

Peru'nun antik İnka kenti Machu Picchu ardından en önemli turistik zenginliği olarak kabul edilen Nazca Çölü'ndeki çizimler, bazı canlıların ve çeşitli geometrik biçimlerin betimleyici tarzda yere çizilmiş hallerinden oluşuyor.

 

İLK KAZA DEĞİL

Uçağın “Örümcek” olarak bilinen çizimin 150 metre ötesine düştüğü, ancak çizime bir zarar gelmediği belirtildi. 2008 yılının Nisan ayında ise beş Fransız turisti taşıyan bir başka uçak çizgilerin bulunduğu bölgeye uçarken düşmüş, sadece uçağın pilotu kurtulmuştu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5792f018fbb8f8bb14fb

 

Yetkililer, tarihi alan üzerinde 30 dakika süreyle düzenlenen uçuşlarda düzensizlik olduğunu ve yüzyıllar öncesine dayanan çizgilerin bulunduğu alanın yeterince korunmadığını ileri sürdü.

 

Bazıları kilometrelerce uzunlukta olan Nazca Çizgileri, 1994 yılında BM Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!