NATO'nun 3 gizli planı

Güncelleme Tarihi:

NATOnun 3 gizli planı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

NATO'nun Kosova'ya karadan müdahale konusunda 3 çok gizli plan hazırladığı öğrenildi. Courrier International Dergisi'nin haberine göre gizli planlar şöyle:

BİRİNCİ PLAN:

İtalyan askerleri Kosova'nın güneydoğusuna yerleşiyor. İngiliz askerleri başkent Priştine'ye girerken Amerikalılar, Priştine'nin güneyindeki bölgede konuşlanıyor. Fransa batıda, Almanya kuzeydoğuda pozisyon alıyor ve Kosova'yı denetim altında tutuyor.

İKİNCİ PLAN:

İtalyanlar, Almanlarla yer değiştirerek İpek bölgesinde yer alıyor. Alman askerleri ise güneydoğuya kaydırılıyor.

ÜÇÜNCÜ PLAN:

5 ana güç ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, Kosova'nın güvenliğinden sorumlu olacak. Türk askerleri, Fransız ve Danimarkalı askerlerle Kosova'nın kuzeydoğusunda güvenliği sağlayacak. İtalya, İspanya, Portekiz kuzeyde, İngiltere, Kanada, Norveç, Priştine'de, Almanya ve Yunanistan güneybatıda, ABD güneydoğuda birlik bulunduracak.

Adriyatik'e ek gemi yok

Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin, tutum değiştirerek, Adriyatik denizine ilave sava gemileri gönderilmeyeceğini açıkladı. Yeltsin, ‘‘İstihbarat gemisi yeterli. Liman adlı gemimiz orada gerekli işi yapıyor’’ ifadesiyle, Rusya'nın Yugoslavya bataklığın savaş gemileriyle saplanmak istemediğini göstermiş oldu. Başkan Yeltsin, ‘‘Hava harekátları Miloseviç'i pes ettiremez. Bunu Sırpları davranış biçimini daha iyi bildiğimiz için, Batı ülkeleri ve ADB'y duyuruyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!