NATO üyesi Türkiye ile örnek ilişkimiz var

Güncelleme Tarihi:

NATO üyesi Türkiye ile örnek ilişkimiz var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2021 07:00

Rusya ile NATO arasındaki ilişkiler Soğuk Savaş’ı aratacak kadar zor bir dönemden geçtiği sırada, Kremlin Sarayı’ndan sürpriz Türkiye açıklaması yapıldı. Rusya yönetimi, NATO üyesi Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkinin diğer Batı askerî ittifakı ülkeleri için örnek olabileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye hakkında açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov’dan geldi. Rus basınına gelişmeleri değerlendiren Peskov, “Batı askerî ittifakı NATO ile gergin bir dönemden geçiyoruz. Buna rağmen yine NATO üyesi Türkiye ile Rusya arasında diğer ittifak ülkelerine emsal teşkil edebilecek örnek ilişkimiz var.

Türkiye, NATO üyesi ülkelerin dahi istediğinde Rusya ile yapıcı diyalog kurulabileceğini kanıtlıyor. Rusya ile Türkiye arasındaki bu ilişki özellikle bölgesel problemlerin çözümünde son derece önemli rol oynuyor. Üstelik Türkiye NATO ittifakı emir komuta zinciri tepesinde yer alan ABD’nin tavrına rağmen bizimle ilişkileri geliştirebiliyor. Yani Türkiye askeri bloğa rağmen egemenliğinde taviz vermeyen kararlar alabiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!