NATO, Sırp mülteci kampını vurdu

Güncelleme Tarihi:

NATO, Sırp mülteci kampını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kosovalı mülteci konvoyunun bir F-16 tarafından vurulduğunu itiraf eden NATO'nun füzeleri dün de Sırbistan'daki bir mülteci merkezine isabet etti. Yugoslav Haber Ajansı Tanjug'un iddiasına göre, Bosna ve Hırvatistan'dan gelen Sırp mülteciler için Paracin kendi yakınlarında oluşturulan merkez dün sabaha karşı üç NATO füzesinin düşmesiyle sarsıldı. NATO ise bu haberi kesin bir dille yalanladı.

Tanjug, hava akını sırasında mültecilerin sığınağa girmesi sayesinde ölen ya da yaralanan olmadığını, kampta çıkan yangının da kontrol altına alındığını duyurdu.

NATO'nun Brüksel'deki askeri karargahından yapılan açıklamada söz konusu kampın Paracin kentine 1.5 km mesafede olduğu, NATO uçaklarının ise aynı kente 30 km uzaklıktaki cephanelikle radyo istasyonunu vurdukları bildirildi. NATO yetkilisi, ‘Sadece askeri hedefler vurulmuştur. Bundan eminiz’ dedi.

NATO uçakları dün Karadağ ve Yugoslav başkenti Belgrad çevresindeki askeri hedeflerle stratejik noktalara bomba yağdırdı. Karadağ Başbakan Yardımcısı Dragisa Burzan, televizyonda yaptığı konuşmada Belgrad'ı, NATO saldırılarını Karadağ'daki Sırp hedeflerine çekmeye çalışmakla suçladı. NATO düne kadar saldırılarını daha çok Sırbistan'da yoğunlaştırıyordu.

NATO bombardımanının dünkü bölümünde şu hedeflere saldırı düzenlendi:

Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarındaki askeri havaalanı

Belgrad havalanı

Belgrad'ın güney mahallesi Rakovica

Tuna boyundaki Pancevo'da ülkenin en büyük rafineri kompleksi.

Belgrad'ın güneydoğusunda, Tuna üzerindeki bir köprü iki ayağından da vuruldu ve kullanılmaz hale geldi.

Sırbistan'ın ikinci büyük kenti Novi Sad'daki rafineri düşen füzeler nedeniyle alevler içinde kaldı. Aynı bölgedeki kışla binaları da ilk kez vuruldu.

Macaristan sınırı yakınlarındaki Subotica ilk kez vuruldu. Buradaki kışla binalarının sivil yerleşim alanıyla iç içe olması nedeniyle bazı evler hasar gördü, elektrikler kesildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!