Naklen terör

Güncelleme Tarihi:

Naklen terör
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 21:50

ABD’de 49 kişinin Orlando saldırısının yaraları sarılmaya çalışırken terör önceki gün Euro 2016’ya ev sahipliği yapan Fransa’nın başkenti Paris’i vurdu. IŞİD’e biat ettiği açıklanan Larossi Abballa adlı bir genç, önceki akşam bir polis ve eşini bıçaklayarak öldürdü, saldırıyı Facebook’tan canlı aktardı.

Haberin Devamı

Naklen terör
130 kişinin öldüğü geçen yılki Paris katliamının ardından olağanüstü hal ilan edilen, cuma günü başlayan Euro 2016 maçları için ekstra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Fransa, önceki akşam biri emniyet görevlisi, diğeri karakolda sekreter iki kişinin öldüğü terör saldırısıyla sarsıldı.
Paris’in 60 kilometre kuzey doğusundaki Magnanville kasabasında önceki gün yerel saatle 20.30 sularında, “IŞİD savaşçısı” olduğu açıklanan Larossi Abballa (25) isimli saldırgan, sivil kıyafetiyle işten dönen 42 yaşındaki polis memuru Jean Baptiste Salvaing’e evinin önünde tekbir getirerek bıçakla saldırdı. Dokuz bıçak darbesi alan polis memuru, evinin kapısının önünde yaşamını yitirdi. Saldırgan daha sonra polisin yaşadığı eve girerek Salvaing’in polis merkezinde sekreter olan hayat arkadaşı (36) ve 3 yaşındaki oğlunu rehin aldı. Komşuların ihbarıyla apartmanı saran, bölgedeki elektrikleri kesen özel polis ekibi, üç saat süren pazarlıktan sonuç alamayınca eve baskın düzenleyerek saldırganı öldürdü. Boğazı kesilerek öldürülen kadının ise cesedi bulundu. Saldırıdan kurtulan tek kişi çiftin üç yaşındaki çocukları oldu. Çocuğun şoka girdiği, ancak sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘EURO 2016 MEZARLIĞA DÖNECEK’

Fransız basınına konuşan terör uzmanı David Thomson, Larossi Abballa’nın saldırı sırasında Facebook’ta “Muhammed Ali” ismiyle açtığı kişisel hesabından, kurbanlarını gösteren 13 dakikalık video ve 15 fotoğraf paylaşarak “canlı yayın” yaptığını söyledi. Bir paylaşımında kanepede korku içinde oturan çocuğu göstererek “Hâlâ çocuğa ne yapacağıma karar veremedim” diyor. Başka bir paylaşımında ise “EURO 2016 mezarlığa dönecek” tehdidinde bulunuyor. 160 takipçinin olduğu hesap dün sabah kapatılırken polis ayrıca saldırganın yakını olduğu belirlenen üç kişiyi gözaltına alarak sorguladı.

YALNIZ KURT SALDIRISI MI

IŞİD’in yayın organı Amak haber ajansı, internet sitesinden saldırıyı “savaşçılarından” birinin gerçekleştirdiğini duyurdu. Ancak örgüt henüz resmi olarak saldırıyı üstlenmedi. “Yalnız kurt saldırısı” olarak görülen olay, geçen kasım ayındaki Paris katliamı sonrası ülkedeki ilk IŞİD saldırısı oldu.

Haberin Devamı

ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLAMIŞ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından kabinesini olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı sonrası açıklama yapan Hollande, olayın “tartışmasız bir terör saldırısı” olduğunu söylerken “Çift bir terörist tarafından korkakça öldürüldü. Fransa ciddi bir terör tehdidi ile karşı karşıya. ABD’de de gördüğümüz üzere Fransa terör tehdidi ile baş eden tek ülke değil” dedi. Paris savcısı François Molins ise Larossi Abballa’nın kısa bir süre önce IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’ye biat ettiğini söyledi. Molins, polisin olay yerinde ele geçirdiği ve saldırganın diğer olası hedeflerinin sıralandığı bir liste olduğunu ve listede rap şarkıcıları, gazeteciler, polis memurları ve kamuya mal olmuş başka isimler olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SALDIRGANIN ADLİ SİCİLİ KABARIK

Fransız basınına konuşan polis kaynaklarına göre 25 yaşındaki saldırgan Abballa, saldırının olduğu bölgeye yakın Mantes-la-Jolie’de doğdu. Hırsızlıktan sabıkası olan saldırgan, 2013 yılında Pakistan’daki cihatçı örgütlerle bağlantısından dolayı altı ayı tecilli olmak üzere üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sadece birkaç ay hapis yatan Larossi Abballa’nın daha önce de sosyal medya üzerinden IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’ye biat ettiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!