‘Muş’taki, Niğde’deki dairenizi satın, çocuğunuzun, torununuzun eğitimine yatırın’

Güncelleme Tarihi:

‘Muş’taki, Niğde’deki dairenizi satın, çocuğunuzun, torununuzun eğitimine yatırın’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 12:13

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıldönümü Berlin, Frankfurt, Münih, Londra, Brüksel Viyana, Bern ve Zürih’te de kutlandı. Fransa-Türkiye İttifakı Derneği, Paris’te Eyfel Kulesi yakınlarındaki Vauban Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, eğitimin önemine değinirken, Frankfurt Başkonsolosluğu’nun düzenlediği kutlamada Atatürk fotoğrafının unutulması, bazı davetlilerin tepkisini çekti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde resepsiyon verildi. Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu’nun ev sahipliğindeki resepsiyona, İsrail Büyükelçisi Yakov Hadas-Handelsman, ABD Maslahatgüzarı Kent Logsdon, Almanya Süryani Metropoliti Julius Hanna Aydın ve diğer yabancı misyon şefleriyle Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı Almanca okundu.

ALMANYA BİZİM VATANIMIZ

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da davetlilere Almanca seslendi. Türk toplumuna çağrı yapan Büyükelçi Karslıoğlu, şöyle dedi:
“Almanya bizim vatanımız. Babam da Alman vatandaşı, o da burada yaşıyor. Almanya’ya katkıda bulunacağız. Almanya’ya genç bir nesil yetiştiriyoruz. Almanya’da Türk nüfusu canlı olacak. Dinamik olacağız. Siz şüphesiz Almanya’ya aitsiniz ama yüzde 100 de Türkiye’ye aitsiniz. İkisine de yüzde 100. Bunu da unutmayacaksınız. Bizler artık burada doğuyoruz, burada okula gidiyoruz, artık burada ölüyoruz. Mezarlarımız da burada oluyor. Biz buralıyız, burada kalacağız. Onun için Muş’taki, Niğde’deki dairenizi satacaksınız, çocuğunuzun, torununuzun eğitimine yatıracaksınız. Köprü olacaksınız. Türkiye ile köprüleri yıkanlardan değil, köprüyü kuranlardan olacaksınız.”

Haberin Devamı

BEN EDİYORUM, SİZ DE EDİN

Almanya’da görev yaptığı yaklaşık 5 yıla yakın süreçte bazen insanları kırmış olabileceğini belirten Karslıoğlu, bu sırada duygulanarak, “Ben hakkımı helal ediyorum, sizden de beklentim, siz de hakkınızı helal edin” dedi.

ÜÇ MİLLETVEKİLİ DE KATILMADI

Büyükelçilik’teki resepsiyona, 2 Haziran’da Federal Meclis’te oylamaya katılmayan milletvekilleri Özcan Mutlu, Gülistan Yüksel ve Mahmut Özdemir de davet edildi. Ancak üç milletvekili de davete katılmadı.

ÇANTASINI ARATMADI

Resepsiyonda sıkı güvenlik önlemleri de alınmıştı.Davetlilerin tümünün çantaları aranarak içeri alındı. Yeşiller Berlin milletvekili Dr. Turgut Altuğ ise girişte çantasının aranmasına izin vermedi. Kendisinin milletvekili olduğunu ve çantasının aranmayacağını söyleyerek itiraz etti. Altuğ, ardından davete katılmayarak geri döndü.x

Haberin Devamı

ATATÜRK POSTERİ UNUTULDU

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıldönümü dolayısıyla Frankfurt’ta da Zoo Palast’ta tören düzenlendi. Başkonsolos Mustafa Çelik konukları tek tek ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşıladı. Kutlamaya Hessen Eyalet Milletvekilleri Mürvet Öztürk ile İsmail Tipi’nin re aralarında bulunduğu siyaset, ekonomi, kültür  dünyasından konuklar katıldı. Türk ve Alman milli marşlarının çalındığı kutlamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı da okundu.
Törende Atatürk posterinin unutulması, bazı davetlilerin tepkisini çekti. Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sultan Atıcı, dernek lokalinden Atatürk posteri getirip sahneye yerleştirdi. Atıcı, “Atatürk olmazsa olmaz” dedi.
CHP Frankfurt teşkilatı üyeleri de, Atatürk’ün fotoğrafının unutulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk’ün yok sayılmasına seyirci kalmayacağız. Salon bembeyaz. Sahne dışında tek bir bayrak, yazı, tek bir kurdele yok. Durumu protesto ediyoruz” dediler. Bu açıklamanın ardından kutlamadan ayrıldılar.
Başkonsolos Mustafa Çelik, Atatürk posterinin unutulmasıyla ilgili olarak, “O bizim kalbimizde” dedi.

Haberin Devamı

‘Muş’taki, Niğde’deki dairenizi satın, çocuğunuzun, torununuzun eğitimine yatırın’

ATATÜRK TÜRKÜLERİYLE BALO

Münih Başkonsolosluğu’nun düzenlediği kutlamaya 450 davetli katıldı. Başkonsolos Mesut Koç, 15 Temmuz darbe girişimini ve halkın direnişini anlattı. Salonun girişinde 15 Temmuz şehitlerinin bazılarının fotoğraflarının yer aldığı resimli bir sergi açıldı.
Geceye asıl damgayı TRT İstanbul’un halk müziği sanatçıları vurdu. Ünlü sanatçı Soner Özbilen ve halk müziği sanatçısı Aslı Özbilen ile saz arkadaşları, Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirirken salondan alkış yağmuru yükseldi.

PARİS’TE MEYDANDA KUTLANDI

Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa-Türkiye İttifakı Derneğince Cumhuriyet Bayramı ve Demokrasi Buluşması etkinliği düzenlendi. Eyfel Kulesi yakınlarındaki Vauban Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe eski bakanlardan Bülent Akarcalı, Türkiye’nin Paris Konsolosu Müslüm Aygün ile çok sayıda Türk ve Fransız katıldı. Türk bayraklarıyla kutlamaya gelen vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı. Akarcalı, Paris’te Cumhuriyet Bayramı’nı kutladıklarını belirterek, “2023’te 100. yılı da burada kutlayacağız. Napolyon’un mezarının karşısındaki bu güzel meydanı bize tahsis ettiği için Paris Belediyesi ve Fransız polisine teşekkür ediyorum.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Fransa’dan esinlenilmiştir. Paris’te bu kutlamayı yapmak, o yüzden çok anlamlı” dedi.
Fransa-Türkiye İttifakı Derneği Başkanı Halil Bulut da Fransa polisine etkinliğin güvenliği için gerekli tedbirleri aldığı için teşekkür ederek, “Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için bu  meydanın bize ayrılmasından ötürü büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bu, bir ilktir ve eksiklikleri olacaktır. Bizden sonraki nesil de bunu devam ettirecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

GENELKURMAY BAŞKANI DA KATILDI

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Sefire Esra Bilgiç’in verdiği resepsiyona 600 kişi katıldı. Yoğun katılım nedeniyle iki bölüm halinde yapılan etkinliğin ilk bölümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral ‘Sir’ Stuart William Peach, yabancı ülkelerin Londra’daki büyükelçileri, misyon şefleri, çeşitli kurum, kuruluş yöneticileri ve akademisyenler yer aldı. Ressam Filiz Kahraman, Büyükelçi Bilgiç’e, Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini belirterek, ‘Cumhuriyet Çocukları’ temalı bir yağlı boya tablo hediye etti.
İngiltere Türk toplumunun farklı kesimlerinden davetlilerin hazır bulunduğu ikinci resepsiyona, Türkiye’den politikacılar da katıldı.
Büyükelçi Bilgiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını okudu.

Haberin Devamı

STOCKHOLM’DE ÇİFTE RESEPSİYON

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü, Stockholm Büyükelçiliği’nde düzenlenen iki ayrı resepsiyonla kutlandı. Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen’in ev sahipliğinde gündüz düzenlenen resepsiyona, İsveç Genelkurmay Başkanı Micael Byden, İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı Anders Thornberg’ın yanı sıra yabancı diplomatik misyon temsilcileri, İsveç’teki siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
Stockholm Büyükelçiliği’nde akşam verilen resepsiyona ise Türk toplumunun temsilcileri, Türk işadamları yoğun bir şekilde katıldı.

BRÜKSEL’DE DİYALOG VURGUSU

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve eşi Sefire Mehveş Olcay’ın ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Fatih Ceylan, Belçikalı üst düzey yetkililer, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, STK temsilcileri, diplomatik ve askeri erkandan çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Olcay, vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlayarak Türkiye Belçika ilişkilerinin yapıcı diyalog ortamında sürdürülmesi gerektiğini söyledi.  
Cumhuriyet Bayramı Türkiye’nin Viyana ve Bern Büyükelçilikleriyle Zürih Başkonsolosluğu’nda da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyonlar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!