Müslüman ülkeler bir Almanya etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Müslüman ülkeler bir Almanya etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2002 01:48

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, İslam dünyasının, yoksul, geri kalmış, eğitimsiz, sağlıksız, yoksun, zayıf ve aydınlanmamış olduğunu belirterek ‘‘Müslüman ümmeti karanlıkta yaşıyor’’ dedi.

BBC'nin haberine göre, Pervez Müşerref, bu düşüncelerini, İslam ülkelerinden önde gelen yetkililerin katıldığı bir konferansta dile getirdi. Müşerref, bilim ve teknolojiye odaklanmamaları halinde, İslam ülkelerinin geri kalmışlığının süreceğini belirtti, ‘‘İslam ülkelerinin kolektif özeleştiri yapmalarının zamanı geldi’’ diye konuştu. Müşerref, bu kolektif özeleştiri yapıldığında, İslam dünyasının, gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunun kolayca anlaşılacağını söyledi. Müşerref, kardeş kavgalarının yaşandığı İslam ülkelerinin, dışarıdan da ‘‘terörist’’ olarak algılandığını belirtti.

EN GERİ, EN YOKSUL

Müşerref, Müslümanların, insan ırkının, en yoksul, en eğitimsiz, en geri, en sağlıksız, en yoksun ve en güçsüzleri olduğunu da kaydetti. Pervez Müşerref, İslam ülkelerindeki ekonomik gelişme ile Batı ülkelerini de karşılaştırdı. Pakistan Devlet Başkanı, tüm İslam ülkelerinin toplam GSMH'nın sadece Almanya'nın bile yarısından az olduğunu belirtti. Müşerref, İslam ülkelerinin, rekabet edebilir olmaları için bilim ve teknolojiye yoğunlaşmaları gerektiğini ifade etti. Bu amaçla bir fon oluşturulmasını da öneren Müşerref, ‘‘Gerçek cihad budur. Bu olmazsa, Müslümanlar hep geri, eğitimsiz ve şiddete bulaşan insanlar olarak algılanacaktır’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!