Muhalefet Apo'yu kovmaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Muhalefet Apoyu kovmaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

İtalya'da yılbaşının ardından atağa geçen muhalefet, bölücü Abdullah Öcalan'ı sınırdışı edeceği vaadini yerine getirmeyen hükümete isyan bayrağını açtı ve ‘Ya kendi başına defolur ya da kovulması için soru önergesiyle hükümete hesap sorarız’ tehdidinde bulundu. Muhalefet, Öcalan nedeniyle Türkiye ile ticaretin çöktüğü uyarısını da getirdi.

Forza Italia Partisi Parlamento Grup Başkanı Beppe Pisanu yazılı açıklamasında kararlılığını dile getirerek ‘Başbakan D’Alema geçen ay gündeme gelen soru önergesini erteletti. Öcalan'ın en kısa sürede sınırdışı edileceğine dair güvence verdi. Ancak hükümet bu istenmeyen adamı hâlâ İtalya'da tutuyor. Bundan sonra PKK liderinden hükümet sorumludur ve bizlere bilgi vermek zorundadır. Apo, gideceği yeri kendisinin seçeceğini söyleyerek hükümete gözdağı veriyor. Hükümette pekçok PKK sempatizanı var' diye yakındı.

TÜRKİYE KAYIP

Türkiye gibi bir dost ülkenin kaybedildiğine işaret eden Pisanu şu uyarıyı getirdi: ‘İtalya’nın dış politikası her geçen gün zayıflıyor. İran gibi bir ülkeye açılıyoruz. Irak savaşında Saddam Hüseyin'i gözetiyoruz. NATO'da etkili değiliz. Kosova'daki çatışmalarda kasap Miloseviç'in yanındayız. ABD'yi küstürdük. Akdeniz'de etkili değiliz. Başımızda bir de Apo sorunu var. Yoldaş Saddam, Yoldaş Apo diye diye bu hale geldik. Bu adam gitmeli. Bu adam İtalya'nın güvenliği açısından inanılmaz bir tehlike. NATO müttefikimiz Türkiye'yi küstürdük ve Ankara ile ticaretimiz batıyor.'

Ulusal Birlik Partisi'nden Maurizio Gasparri de Apo'nun artık sabır taşırdığını ve sınırdışı edilmesi için soru önergesi vereceklerini açıkladı. Gasparri, ‘D’Alema parlamentoda hesap versin. Başbakanın konuğu her türlü isteğini hükümete dikte ediyor ve villasında saltanat sürüyor. Elinde megafon reklamını yapıyor' dedi.

PKK'dan zehirli atık ticareti

PKK'nın insan tacirliği yaptığının San Remo Savcılığı tarafından saptanması ve iki örgüt üyesinin mahkum olmasından sonra bir ihbarı değerlendiren polis, Cenova yakınlarındaki La Spezia limanında Libya bandıralı bir şilepte ‘zeytinyağı’ yazılı varillerde zehirli kimyasal atıklar bulunduğunu saptadı. La Spezia Savcısı Silvio Franz'ın soruşturmasında, Fas'tan yola çıkan atıkların Apo'ya yakın biri Iraklı diğeri Suriyeli iki PKK üyesinin denetiminde olduğu ve örgüte bu yoldan para kazandırdıkları öne sürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!