Mucizeyi gerçekleÅŸtiren adam

Güncelleme Tarihi:

Mucizeyi gerçekleştiren adam
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 17:47

Yemen uçağı Hint Okyanusu'na çakıldığında 153 yolcudan sadece 14 yaşındaki bir kız kurtulmuştu. O kızı kurtaran balıkçıya madalya verildi.

Haberin Devamı

OKYANUSTA MUZÄ°CE

YAKINLARINA AĞLIYORLAR 

Yemen’den Komor Adaları’nın başkenti Moroni’ye giden Yemen Devlet Havayolları’na ait Airbus 310 tipi yolcu uçağı,iniş sırasında Hint Okyanusu’na çakılmıştı. 153 kişinin bulunduğu uçakta sadece 14 yaşında bir kız kurtulmuştu. Uçak okyanusa çakıldıktan sonra 14 yaşındaki Bahia Bakari 13 saat boyunca bir enkaz parçasına tutunarak hayatta kalmayı başarmıştı.

Okyanusa çakılan uçaktan kurtulan tek kişi olduğu için Bahia'nın adı "mucize kıza" çıkmıştı. Ancak o mucizenin arkasında bir kişi vardı. Kazanın üzerinden iki hafta geçtikten sonra mucizeyi gerçekleştiren adamın adı da açıklandı. 43 yaşındaki balıkçı Libouna Matrafi, 14 yaşındaki kızı okyanusun ortasında bularak hayatını kurtarmıştı. Balıkçı Matrafi'nun bu davranışı Fransa Başbakanı Francois Fillon tarafından bir madalya ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Fransız vatandaşı 14 yaşındaki kızı kurtaran balıkçıya ödülünü vermek için Komor Adaları'na giden Fransa Başbakanı Fillon, Matrafi'ye teşekkür etti. Uçak düştükten sonra kendi isteğiyle teknesine binerek kurtarma çalışmalarına katılan Matrafi, "Kızı gördüğümde bir tahta parçasına tutunmuştu. Küçük kız tekneyi görür görmez, tahta parçasını bıraktı. Onu kurtarmak için suya atladım. Bitkin düşmüştü ve yüzme bilmiyordu" dedi.


DÃœNYADAN KISA KISA...

Ä°NGÄ°LTERE'DEN Ä°SRAÄ°L'E KISMÄ° SÄ°LAH AMBARGOSUÂ
İngiltere, geçen ocak ayında, İsrail'in Gazze Şeridinde yürüttüğü "Dökme Kurşun" operasyonunda yer aldığı gerekçesiyle, Sa'ar savaş gemileri için gerekli parça ve teçhizatı temin etmeyi reddederek, İsrail'e kısmi silah ambargosu uygulamaya başladı. İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e yaptırım kararını İsrail'in Londra Büyükelçiliğine birkaç gün önce iletti. İsrail'in Londra Büyükelçiliğinin Dışişleri Bakanlığına gönderdiği kriptoda, karara parlamento üyeleri ile insan hakları örgütlerinin yoğun baskısının neden olduğunu belirttiği kaydedildi.

ENDEAVOUR'Ä°N FIRLATILMASI YÄ°NE ERTELENDÄ°Â
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Endeavour uzay mekiÄŸinin fırlatılmasının bir gün daha ertelendiÄŸini açıkladı. NASA'dan yapılan açıklamada, Kennedy Uzay Merkezi yakınında yoÄŸun bulutlar bulunması nedeniyle fırlatma iÅŸleminin yarın geceye ertelendiÄŸi kaydedildi. Hava koÅŸulları nedeniyle dördüncü kez ertelenen Endeavour'un, Uluslararası Uzay Ä°stasyonu'na götüreceÄŸi, Japon Kibo laboratuvarı tarafından yapılan platform ise uzayda kapalı olmayan ortamda yapılacak deneylerin gözlenmesinde kullanılacak.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!