Muavenet görevini Kocatepe'ye devretti

Güncelleme Tarihi:

Muavenet görevini Kocatepeye devretti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

NATO'nun Akdeniz'deki Daimi Deniz Kuvveti'nde, Adriyatik Denizi'nde 8 NATO ülkesinin gemileriyle birlikte görev yapan TCG Muavenet fırkateyni, dün İtalya'nın Bari Limanı'nda yapılan törenle görevi TCG Kocatepe gemisine teslim etti. NATO sancağı ve forsu Kocatepe'ye devreden Muavenet bugün Gölcük'e doğru hareket ediyor.

Devir teslim töreninde konuşan Muavenet komutanı Deniz Kurmay Yarbay Tayfun Atılır, ‘Muavenet fırkateyni olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil etmenin gururunu yaşadık ve 3 ay süreyle Adriyatik Denizi'nde şanlı bayrağımızı şerefle dalgalandırdık' dedi. Kosova'da girişilen katliamlar karşısında sağduyu sahibi her kuruluş gibi NATO'nun da tepki gösterdiğini belirten Kurmay Yarbay Atılır, iyi niyetli girişim ve uyarılara rağmen soykırıma devam edilmesi üzerine son çağrı olarak 24 Mart'tan itibaren havadan va denizden askeri harekatın başlatıldığını anımsattı.

Muavenet fırkateyninden görevi teslim alan Kocatepe Komutanı Kurmay Yarbay Sadi Ünsal, yaptığı kunuşmada, ‘TCG Kocatepe olarak bize verilen bu görevi yapmaktan ve Türk bayrağını Adriyatik’te dalgalandırmaktan çok büyük bir onur ve mutluluk duyacağım' dedi. Kocatepe'de 21 subay, 154 astsubay ve 110 er görev yapıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!