Mollanın silah parası Türk bankasına gitti

Güncelleme Tarihi:

Mollanın silah parası Türk bankasına gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2001 00:00


Kasım CİNDEMİR
Haberin Devamı

FBI, Tahran rejimiyle savaşan Halkın Mücahitleri örgütü üyesi yedi kişinin silah satın almak için Los Angeles'te topladıkları parayı Türkiye'de bir bankaya yatırdığını bildirdi.

FBI, yedi İranlı Halkın Mücahitleri üyesini, üç yıl süren ve diğer ülkeleri de kapsayan bir soruşturmanın ardından Los Angeles'te tutukladı. ABD, Halkın Mücahitleri'ni terörist örgüt olarak tanımlıyor.

Yedi İranlının hiçbir zaman bir terör eylemine karışmamış olmalarına rağmen, bir terör örgütü için bağış topladıkları belirtiliyor. İranlıların, Los Angeles Havalimanı'nda, aç çocukların fotoğraflarıyla diğer bazı fotoğrafları göstererek yolculardan bağış topladıklarını bildirdi. Los Angeles'teki göçmen İranlılardan da bağış alındığı kaydedildi.

FBI, yedi İranlı'nın bazen günde 10 bin dolar bağış topladığını da duyurdu. Halkın Mücahitleri, topladıkları bağışın bir milyon dolarlık bir bölümünü, 1999'da ve bir yıl için Türkiye'deki bir bankaya yatırdılar. Bankanın adı açıklanmadı. ABD'de toplanan paralarla daha sonra havan topu ve roket satın alındı. Paraların, İnsan Hakları Komitesi adındaki bir kuruluş için toplandığı ifade edildi. Paraların bir kısmı da Birleşik Arap Emirlikleri'ne aktarıldı. Bir terör örgütüne destek vermekle suçlanan İranlılar on yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!