Molla yok saydı

Güncelleme Tarihi:

Molla yok saydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2003 01:44

İran resmi ajansı İRNA'ya göre, Tahran'ın başsağlığı mesajını İran Dışişleri sözcüsü Hamid Rıza Asefi açıkladı. Asefi, 6 ABD'li astronotun ailelerine başsağlığı diledi. Açıklamada Hint asıllı astronottan özellikle söz edildi.

Washington ile uzun yıllardır yıldızı barışmayan İran, Columbia faciası üzerine ABD'ye başsağlığı mesajı gönderdi. Ancak Tahran yönetimi, 6 ABD'li astronot için başsağlığı dilerken, faciada yaşamını yitiren İsrailli astronotun adını bile anmadı.

İran, uzay mekiğinde ölen 6 Amerikalı astronot için ABD'ye başsağlığı dilerken; kazada ölen İsrailli astronot Ilan Ramon'dan hiç söz etmedi. Üstelik başsağlığı mesajında ‘‘Politika insanlığın yolunu kesmemelidir’’ ifadesi kullanıldı.

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Rıza Asefi yaptığı açıklamada, Tahran yönetiminin, İran ve ABD arasındaki siyasi anlaşmazlık ile bilimsel ve insani konuları ayırt ettiğini belirterek, patlamada ölen Amerikalı ve Hintli mürettebatın ailelerine başsağlığı diledi. Asefi, kazada ölen ilk İsrailli astronot Ilan Ramon'dan ise hiç söz etmedi. Sözcü, bu tür talihsiz olayların, bilimsel merkezlerin evrenin sırlarını keşfetme çalışmalarını engellemeyeceğini umduğunu söyledi.

İran'da 1979 yılındaki İran İslam Devrimi sırasında, başkent Tahran'da öğrencilerin Amerikan Büyükelçiliği'ni basarak Amerikalı yetkilileri rehin almalarından bu yana, iki ülke arasında siyasi ilişki bulunmuyor.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Columbia uzay mekiğinin 7 kişilik mürettebatıyla yanması üzerine, ulusu adına ABD Başkanı George Bush'a telefonda başsağlığı diledi.

Çin’den çifte mesaj

Çin Devlet Başkanı Jiang Zemin de hem ABD'ye hem de İsrail hükümetine birer taziye mesajı gönderdi. Bush ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Kanada Başbakanı Jean Chretien'den de başsağlığı mesajları aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!