MoDem Lideri Bayrou, Macron’u destekleyecek

Güncelleme Tarihi:

MoDem Lideri Bayrou, Macron’u destekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 11:00

Fransa’da merkez sağda yer alan Demokrasi Hareketi (MoDem) Lideri François Bayrou, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını açıkladı ve yarışın güçlü adaylarından Emmanuel Macron’a ittifak önerdi.

Haberin Devamı

FRANSA’da cumhurbaşkanlığı seçiminde uzun süredir aday olup olmayacağı veya kimi destekleyeceği merak konusu olan MoDem Lideri François Bayrou, bir basın toplantısı düzenleyerek kararını açıkladı. Anketlere göre, yüzde 6 oranında halk desteğine sahip olan Bayrou, “Çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz, bu olağanüstü durum, olağanüstü bir çözüm gerektiriyor. Ben koşullarımı kabul etmesi halinde Macron’a ittifak öneriyorum” dedi. 

Fransız kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu açıklamanın ardından konuşan Emmanuel Macron ise ittifak önerisini kabul ettiğini bildirdi. Bayrou ile seçim vaatlerinin uyuştuğunu belirten Macron, kendisiyle görüşeceğini söyledi.

HOLLANDE, ONUN DESTEĞİYLE KAZANMIŞTI

Bu açıklama öncesi yapılan son anketler, aşırı sağcı Marine Le Pen’in ilk turda yüzde 26, François Fillon’un yüzde 20, Emmanuel Macron’un ise yüzde 17 civarında oy alacağını ortaya koyuyordu. Anketler, Fillon ya da Macron’dan birisinin ikinci tura kalması halinde sol seçmenin de desteğiyle seçimi aşırı sağcı lider karşısında rahatça kazanacağını gösteriyor.
Bayrou’nun, 2012 yılındaki seçimlerin ikinci turunda François Hollande’ı destekleyeceğini açıklaması Sosyalist liderin, Nicolas Sarkozy karşısında yarışı kazanmasını sağlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!