Misyoner kadın idam edildi

Güncelleme Tarihi:

Misyoner kadın idam edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 11:03

Kuzey Kore'de misyonerlik faaliyeti yürüten Hristiyan bir kadının idam edildiği öne sürüldü.

Kuzey Kore'de, ülkedeki komünist rejim tarafından yasaklanmasına raÄŸmen misyonerlik faaliyeti yürüttüğü iddia edilen Hristiyan bir kadının idam edildiÄŸi öne sürüldü.   Â

Kuzey Kore karşıtı eylemci Güney Koreli gruplar tarafından yayımlanan rapora göre, aynı zamanda Güney Kore, ABD ve muhalif örgütlenmeler için casusluk yapmakla da suçlanan 33 yaşındaki Ri Hyon Ok, Çin sınırı yakınlarındaki Ryongchon kentinde 16 Haziranda idam edildi.Â

Ri'nin anne ve babası, eşi ve 3 çocuğunun da idamın ardından kuzeydoğudaki Hoeryong kentinde bulunan bir siyasi tutuklu kampına gönderildiği öne sürülen raporda, Kuzey Kore'den ele geçirildiği söylenen belgelere atıfta bulunuldu.

Eylemci grupların oluşturduğu "İnsanlığa Karşı Suçları İnceleme Komitesi" isimli ittifakın raporunda, Kuzey Kore gizli servisinin mart ayında Seo Kum Ok isimli 30 yaşındaki başka bir Hristiyan kadını tutukladığı ve ona işkence yaptığı da iddia edildi.

Raporda, ajanların bir nükleer tesis konusunda casusluk girişiminde bulunduğunu ileri sürdükleri kadının hayatta olup olmadığının bilinmediği belirtildi. Raporda, Seo'nun eşinin tutuklandığı, iki çocuğunun da ortadan kaybolduğu kaydedildi.

Otoriter hükümetin vatandaşların hayatını sıkı kontrol altında tuttuğu ve farklı düşüncelere tahammül göstermediği Kuzey Kore'de, bu tür raporların doğrulanması hemen hemen imkansız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!