Mission İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Mission İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 00:00

Hindistan sinemasında İstanbul rüzgarı esiyor. Yönetmen Apoorva Lakhia’nın çektiği ’Mission Istanbul’ adlı aksiyon filmi Bangkok’taki Hindistan Film Ödülleri sırasında tanıtıldı. Başroldeki Zayed Khan, filmin iriyarı olan kötü karakteri yanında çelimsiz durmamak için 11 kg aldı.

VİGAS Sagar (Zayed Khan), Hindistan’ın gelecek vaad eden muhabirlerinden biridir. İş hayatındaki başarıyı evliliğinde yakalamamıştır. Sancılı bir boşanma döneminden geçerken, merkezi İstanbul’da bulunan bir haber kanalından gelen iş teklifine balıklama atlar.

Owais Husain’in başında olduğu haber kanalı sadece müthiş ekonomik imkan sağlamakla kalmaz, Vigas’a Hindistan’dan ve eşi Anjali’den uzaklaşma imkanı sağlar. Ancak Vigas, İstanbul’a geldiğinde henüz kendisini nelerin beklediğinin farkında değildir. Kanal, karanlık işlerin döndüğü bir paravandır aslında. Bir süre sonra Vigas, haber kanalından ayrılmaya kalkar. Vivek Oberei’nin canlandırdığı Rıdvan Han isimli Türk komandosu, daha önce kanaldan ayrılanların başına, çok bildikleri için neler geldiğini hatırlatır. Ve film, bir yanda müzik diğer yanda macera dozu artarak devam eder.

Maço film

Temmuz ayında vizyona girecek olan yapımın yönetmeni Apoorva Lakhia. Bollywood’un ünlü yönetmenlerinden olan Lakhia, "Aksiyon filmi yapıyorsanız, Hintli kadınlar gidip bunu izlemez diyorlar, bu nedenle erkeklerin seksi gözükmesini sağlamasınız. Bu maço bir film, müzikle de takviye yapılıyor. Ayrıca bol miktarda ten gözüküyor, ama kızların değil, erkeklerin teni. Ayrıca filmde güzel kızlar da bulunuyor" diyor.

Filmde Zayed Khan’ın yanı sıra Vivek Oberoi, Shabbir Ahluwalia ve Suniel Shetty rol alıyor. Maço filminde kızların rolü ne diye sorulduğunda yönetmen şu yanıtı veriyor: "Aksiyon sahnelerinde rol alabilecek bir kıza ihtiyacım vardı Shweta Bharadwaj’ı seçtim, film yurtdışında çekildiğinden Hint unsurunu vurgulamak gerekiyordu, bu nedenle sevimli bir Hint kızı gerekiyordu. Ben de Shriya Saran’a bu rolü verdim."

Çıtır delikanlıydı

Görevimiz İstanbul filminin yönetmeni Lakhia, 86 kg’lik kötü karakter karşısında ufak tefek durmamak için 11 kg alarak 75 kg’ye çıkan Zayed Khan için, "Zayed’i seçtim, çünkü daha önce böyle bir rol oynamadı. Şimdiye kadar hep çıtır delikanlıyı oynadı. Bu filmde ona yetişkin olarak ihtiyaç vardı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!