Mısır'da korkunç şüphe

Güncelleme Tarihi:

Mısırda korkunç şüphe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sevgilisi Diana ile birlikte Dodi El Fayed'in de hayatını kaybettiği kaza Mısır'da kuşkuyla karşılandı. Mısırlılar, Arap ve Müslüman olan Dodi'nin, İngiliz Kraliyet ailesine girmesini engellemek isteyen İngiliz gizli servisinin kazayı hazırladığına inanıyor.

Prenses Diana ve sevgilisi Dodi El Fayed'in ölümleri, Fayed'in ülkesi Mısır'da ‘‘komplo'' olarak nitelendi. Kaza haberi duyulur duyulmaz halk arasında, ‘‘Mısırlı bir Müslümanın İngiliz Kraliyet ailesine girmesini kabul edemeyen İngiliz gizli servisinin komplo düzenlediği'' kanısı oluştu. Resmi yetkililerin de bu yöndeki açıklamaları dikkati çekti. Mısır Tarım Bakanlığı'nda bir görevli, ‘‘Bu, İngiliz gizli servisinin bir komplosu. Diana ile Mısırlı bir Müslümanın ilişkisine hoşgörü gösteremezlerdi. Batılılar bizi sevmezler'' dedi. Bir başka Mısırlı da, İngiliz gizli servisinin kazanın meydana geldiği tünelde önceden hazırlık yapmış olabileceğini ileri sürdü.

Hamile miydi?

Mısır halkı arasında dolaşan söylentiler arasında, Diana'nın, Dodi'den hamile kaldığı ve İngiliz gizli servisinin, gelecekteki İngiliz Kralı'nın kardeşinin Müslüman ve Arap olmasını önlemek için ‘‘alelacele tedbir aldığı'' da bulunuyor. Kimi Mısırlılar ise Dodi'nin bu sonu hakkettiğini, köklerinden uzaklaştığını, ülkesi için hiçbir şey yapmadığını savunuyor.

Bu arada Dodi'nin babası Muhammed El Fayed'in avukatı, kazayla ilgili adli soruşturma başlar başlamaz dava açacaklarını bildirdi. Avukat Bernard Dartevelle, davanın kim ya da kimlere karşı açılacağını belirtmezken, kazayla ilgili olarak paparazzileri suçladı. Fayed'in avukatı, Dodi'nin ve babasının ‘‘Paparazzilerin kovalamacalarının trajik bir sonuca yolaçabileceğini önceden tahmin ettiklerini'' belirtti. Dartevelle, baba oğul Fayed'lerin kazadan önce basın helikopterleriyle El Fayed'lerin yatları ve yazlık evlerinin üzerinde alçak uçuş yaparak tehlikeli eylemlerde bulunması nedeniyle'' yasal bir girişim başlatması yönünde talimat aldığını kaydetti.

Öte yandan Prenses Diana'yla birlikte trafik kazasında ölen Dodi El Fayed'in naaşı da dün gece Londra'daki Regents Park camiine getirildi. Dodi'nin cenaze töreninin ne zaman yapılacağı, naaşın nereye gömüleceği ise açıklanmadı. El Fayed ailesinin bir sözcüsü ise, Dodi'nin İngiltere'de toprağa verileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!