Mısır'da hükümet güvenoyu aldı

Güncelleme Tarihi:

Mısırda hükümet güvenoyu aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 21:39

Şerif İsmail Başbakanlığındaki hükümet, 433 oyla güvenoyu aldı

Haberin Devamı

Mısır Parlamentosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 33 bakandan oluşan İsmail Başbakanlığındaki hükümetin, meclisten 433 oyla güvenoyu aldığı belirtildi. 

Meclis Başkanı Ali Abdulal ise yazılı açıklamasında, hükümetin, 433 oyla güvenoyu için gerekli çoğunluğu elde ettiğini belirterek, "Hükümete içten tebriklerimi iletiyor, hükümet ve programını destekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Geçen ocak ayında alınan yayın yasağı karar gereğince parlamentoda canlı yayın yapılmadan gerçekleştirilen güvenoyu oylamasına, meclisteki 596 milletvekilinden 476'sı katıldı. Oylamada, 433 kabul, 38 ret ve 5 çekimser oy kullanıldı.

Başbakan İsmail, oylamadan önce parlamentonun resmi sosyal paylaşım sitesinden yayımlanan açıklamasında, hükümet ile meclis arasında sorunlarla mücadele için kaçınılmaz ortaklık itibarıyla sağlanacak tam mutabakata dikkati çekti.

Sağ görüşlü milletvekili Heysem el-Hariri ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, oylamaya katılmadığını ifade ederek, "Hükümetin programını desteklemeyen azınlıktaki milletvekillerinden birisiyim. Söz konusu program, ne Mısır vatandaşlarının ihtiyaçlarını ne de sosyal ve adalet taleplerini karşılıyor." dedi.
Hariri, hükümetin önümüzdeki dönemde farklı hareket etmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

İsmail başkanlığındaki hükümetin daha önceki güvenoylaması oturumlarında, milletvekili sayısında büyük oranda eksiklik olduğu belirtilmişti.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, eski Başbakan İbrahim Mihlib'in geçen eylül ayında istifasını sunmasının ardından Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Şerif İsmail'i bir hafta içinde yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Sisi döneminin bu ikinci hükümetinde, bazı bakanlarda değişime gidilmiş ve mevcut bakanlıkların sayısı azaltılmıştı. Başbakan İsmail, güvenoyu talebiyle bakanların listesini 27 Mart'ta meclise sunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!